Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιαμούλος στη ΔΡΤ 91,5: “Όποιος πρόεδρος δεν φωτογραφηθεί… δεν γίνεται έργο στο χωριό του!” (vd)

Τσιαμούλος στη ΔΡΤ 91,5: “Όποιος πρόεδρος δεν φωτογραφηθεί… δεν γίνεται έργο στο χωριό του!” (vd)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τους δημοσιογράφους Μηνά Αρτόπουλο και Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη-Αλλάζουμε τα δεδομένα” κ.Νίκος Τσιαμούλος.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η κα.Παναγοπούλου έχει φθείρει – υποβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τον θεσμικό ρόλο του προέδρου. Δεν κρατάει κανόνες και δεν μας δίνει τον λόγο.
  • Εγώ μέσα στο συμβούλιο δεν έχω προσβάλλει κανέναν και όταν το έκανα ζήτησα συγνώμη. Αν κ.Τζιούμης που είναι και επιστήμονας, θεωρεί πως μπορεί να μιλάει έτσι και να προσβάλλει συναδέλφους του, ας συνεχίσει να το κάνει και θα κριθεί. Αντί να κάνει παρατήρηση στην κα.Παναγοπούλου, πιστεύω, πως την καθοδηγεί να κλείνει και το μικρόφωνο.
  • Εμείς σαν παράταξη κάναμε μια πρόταση – υπέρβαση (δείτε την ΕΔΩ). Να βάλουμε κάτω όλες οι παρατάξεις τα προβλήματα του τόπου και να βρούμε ένα κοινο πλαίσιο λύσεων, ανεξάρτητα με το ποια παράταξη θα λάβει την εντολή στις επόμενες εκλογές.
  • Ο κ.Τζιούμης έχει κάνει πάνω από 7.500.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις. Τον ενόχλησε η λέξη πρωταθλητής. Πρέπει να αποδείξει, πως δεν είναι ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, όχι με τον τρόπο που αυτός το αναλύει, αλλά με τον ξερό τρόπο, δηλαδή πόσες και ποσό ανά δομή.
  • Δεν μπορεί σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης, να μην δέχεται, πως έχει κάνει λάθος στην διαχείριση του κολυμβητηρίου. Ο κ.Καμπόσος μας πήρε το πρωτάθλημα ΚΟΑΤ. Όταν γινόταν εδώ είχαμε τρομερές ενέσεις στην τοπική οικονομία. Να μας πει ο Δήμαρχος τι διοργανώσεις έχει φέρει στο ΔΑΚ
  • Στα θέματα των χωριών, όποιος πρόεδρος δεν φωτογραφηθεί…δεν γίνεται έργο! Υπάρχουν κοινότητες με ονοματεπώνυμο που δεν έχει πάει η Δημοτική Αρχή, γιατί δεν φωτογραφίζονται οι πρόεδροι.
  • Οι φυλακές που χάθηκαν έχουν ονοματεπώνυμο…Κώστας Τζιούμης! Δεν κάναμε ούτε ένα ψήφισμα να καταγγείλουμε το οτι δεν μας δεχόταν η κα.Νικολάου. Μήπως τελικά τα κέντρα εξουσίας δεν άφησαν τον κ.Τζιούμη; Μήπως τους χρωστάει από τις εκλογές; Μήπως τελικά δεν τον άφησαν για να πάρει κάτι άλλο; Δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι ένας Δήμαρχος και να χάνουμε ευκαιρίες. Τον προκαλώ να κάνουμε ακόμα και τώρα – την ύστατη στιγμή – ένα ψήφισμα και να καταγγείλουμε την όλη διαδικασία. Εγώ βγάζω το συμπέρασμα, πως ή ο Δήμαρχος είναι ανεπιθύμητος στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν θέλουν να τον δουν και ντρέπομαι γι αυτό ή παίζει ένα παιχνίδι που είναι εις βάρος του Δήμου.
  • Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι συγκεκριμένων συμφερόντων και συγκεκριμένων εταιρειών και αυτό το αποδείξαμε με βίντεο.
  • Στο Βοσυνιώτειο υπάρχουν ακόμα απλήρωτοι άνθρωποι. Δεν είναι άλλης κατηγορίας άνθρωποι αυτοί.
  • Ακόμα υπάλληλοι της ΚΕΔΗΤ είναι απλήρωτοι για κάποιους μήνες. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα της ΚΕΔΗΤ.
  • Ο τρόπος που μοιράζει ο κ.Τζιούμης τα έργα, ο τρόπος που κάνει τις απευθείας αναθέσεις  -που δεν είναι παράνομες το ξεκαθαρίζω, αλλά είναι αυξημένο το όριο – και ο τρόπος που κόβει τα χρήματα και τα κρατάει όλα, ώστε να ξεκινήσει προεκλογικά, να γίνεται ένας οργασμός έργων, είναι κάτι παλιάς τακτικής που γίνεται και σήμερα.
  • Υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει μια σχέση με τον κ.Μαρκόπουλο (ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από την παράταξη). Δεν είναι αλήθεια ότι η παράταξη δεν λειτουργούσε. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Να του δώσω μια φιλική συμβουλή, πως εκεί που θα πάει να κρατήσει τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας. Να είναι διαφανής, να έχει αξιοκρατία και να μην λέει ψέματα. Αυτοί οι τρεις κανόνες δεν υπάρχουν στην σημερινή διοίκηση του Δήμου. Μου έχει ανακοινώσει ο ίδιος, πως θα γίνει Αντιδήμαρχος στον κ.Τζιούμη.
  • Για την πιθανότητα σύμπραξης των τριών παρατάξεων (Τσιαμούλου, Σμυρνιώτη και αείμνηστου Παυλή) ανέφερε: Εμείς λειτουργούμε ως παράταξη. Πήγαμε το 2019 με εντολή της παράταξης – δεν ήταν προσωπική μου απόφαση – με τον κ.Σμυρνιώτη. Έγινε αυτό το 2019 με μια συμφωνία που δεν ευοδώθηκε, γιατί δεν βγήκε ο κ.Σμυρνιώτης. Από εκεί και μετά αυτή η συμφωνία τηρήθηκε και από τα δυο μέρη και δεν έχω κανένα παράπονο. Το τι θα γίνει το 2023 και το πως θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις, δεν το ξέρουμε. Δεν έχω συζητήσει με κανέναν. Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει καθαρά και ξάστερα, όπως το 2019. Έχουμε δώσει σημεία γραφής.Δεν πάμε μετά τις εκλογές κάπου να πάρουμε μια θέση. Είμαστε σταθεροί στις αξίες μας και δεν εξαγοραζόμαστε.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 07:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι να πει και ο Νικολάκης για τον Μαρκόπουλο απλά βλέπει πως το πολιτικό του μέλλον έφθασε στο τέλος και όπως λέει και ο λαός όταν ψωβαει ο γάιδαρος @@

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα ακούς Μαρκόπουλε να εισαι διαφανής, να έχεις αξιοκρατία και να μην λές ψέματα λέει ο Νικολάκης.

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρουφα το αυγο σου Νικο και ασε τα της πολης σε αυτους που ξερουν τι να κσνουν

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχει κλείσει και αντιδημαρχία ο Μαρκόπουλος με τον Τζιούμη;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 17:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μαρκόπουλος λέει ψέματα Νίκο?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...