Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη (εικόνες)
Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό στην Τρίπολη.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης, ο οποίος ανέφερε πως ο βίος και το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας με τη διδασκαλία του Ιερού Δαμασκηνού, μας οδηγεί στην ερμηνεία των εσχατολογικών προφητειών του Προφήτη Σοφονία, μέσα από την τέλεση της Θείας Λατρείας.
Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά και η Αγία Βαρβάρα να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.
Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να προσκυνήσει τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό.
Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Σχετικά Άρθρα
- Κώστας Τζιούμης: «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη της νέας γενιάς, προσφέροντάς της βήμα έκφρασης» (vd)
- Νικολάκου: "Γιατί κόλλησε από το 2022 ως σήμερα η λειτουργία Κέντρου Προβολής Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι;"
- Τρίπολη | Αγρυπνία στο Ναό Αγίου Τρύφωνα
- Αντιδράσεις για το «εργαστήριο κατασκευής μικρής ανεμογεννήτριας» στο Λεωνίδιο
- Αγώνας Δρόμου Ειρήνης "Γρηγόρης Λαμπράκης" | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!






