Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα ζητήματα με τις ανεμογεννήτριες και τα αρδευτικά της Τάκας έθεσε στον κ. Πέτσα ο Δήμαρχος Τρίπολης (vd)

Τα ζητήματα με τις ανεμογεννήτριες και τα αρδευτικά της Τάκας έθεσε στον κ. Πέτσα ο Δήμαρχος Τρίπολης (vd)

Δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την περιοχή μας, έθεσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, το πρωί της Δευτέρας (5/12/2022), στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας που δεν εισακούσθηκαν από τη ΡΑΕ.

 «Αυτό πρέπει να το δείτε ως Κυβέρνηση. Πρέπει να μπει ένας περιορισμός. Δεν είμαστε εναντίον των ΑΠΕ, αλλά λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών σε περιοχές που έχουν ιστορία, πολιτισμό και μεγάλη ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα αρδευτικά δίκτυα της λίμνης Τάκας για τα οποία έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης από το καλοκαίρι, αλλά το έργο δεν έχει προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης έθεσε ακόμα ζητήματα που αφορούν την νομοθεσία για τα αδέσποτα, την κατανομή των ΚΑΠ με βάση την έκταση κάθε δήμου, τη δημοτική οδοποιία, τις καθυστερήσεις αξιολόγησης προτάσεων για αναπλάσεις μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πλαφόν για τα έργα και την καθυστέρηση μεταφοράς του έργου του βιολογικού Λεβιδίου σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τη λειτουργία των άλλων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων και την αποκατάσταση χώρων που γινόταν η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε ότι πάντοτε οι πόρτες του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν ανοιχτές για συνεργασία και προσέθεσε ότι ο Δήμος Τρίπολης προχωρά γρήγορα και δεν έχει καθυστερήσει κανένα χρηματοδοτημένο έργο.

2 σχόλια

  • local news
    local news Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν είπε όμως τίποτα ο δήμαρχος κ. Τζιούμης για τους συσσωρευτές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταρίες λιθίου) που έχει αδειοδοτήσει η ΡΑΕ για την Αρκαδία και ανέρχονται σε εννέα προς το παρόν. Οι μπαταρίες αυτές είναι ισχύος 900 ΜW εκ των οποίων τα 300 ΜW είναι στη Δόριζα σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την Τρίπολη. Οι μπαταρίες λιθίου είναι επικίνδυνες για ανάφλεξη-έκρηξη και σ' αυτή την περίπτωση δημιουργείται τοξικό νέφος που κατευθύνεται ανεξέλεγκτα σε μονοπάτια του Μαινάλου, τουριστικές υποδομές, δάση, πόλεις και κωμοπόλεις.

  • George
    George Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 13:39 Σύνδεσμος σχολίου

    οι τοπικοί βουλευτές τι έγινε δεν είδαμε τίποτα το έκαναν γαργάρα όλο γέλια και χάρες . αν δεν κινηθούνε νομικά βλέπω ανεμογεννήτριες παντού

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...