Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης | Τζιούμης: «Θα γίνουν έργα σε δεκάδες δρόμους στην Τρίπολη και σε μεγάλα χωριά μας»

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης | Τζιούμης: «Θα γίνουν έργα σε δεκάδες δρόμους στην Τρίπολη και σε μεγάλα χωριά μας»

Μία σημαντική πρόταση του Δήμου Τρίπολης, για έργα οδικής ασφάλειας, έγινε δεκτή και εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ένα υποέργο αφορά ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ και το δεύτερο υποέργο αφορά οδοφωτισμό και έξυπνες διαβάσεις, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, τόνισε: «Είναι μια πολύ σημαντική ένταξη για τον Δήμο μας. Χρήματα για ασφαλτοστρώσεις εντός οικισμών δεν είχαν δοθεί ποτέ από τα αρμόδια Υπουργεία. Ο Δήμος προσπαθούσε κάθε χρόνο να κάνει ασφαλτοστρώσεις με δικά του χρήματα.

Τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και προσδοκούμε στις αρχές του καλοκαιριού να είμαστε σε θέση να υπογράψουμε σύμβαση, για να αρχίσουν να αποκαθίστανται δρόμοι στην πόλη μας. Μιλάμε για 58 δρόμους στην Τρίπολη και επιπλέον δέκα δρόμους σε μεγάλα χωριά του Δήμου μας (Λεβίδι, Βλαχέρνα, Νεστάνη).

Η κατάσταση των δρόμων της πόλης μας δεν είναι καλή, διότι για πάρα πολλά χρόνια, δεν γίνονταν ασφαλτοστρώσεις. Εμείς, κάθε χρόνο, με τα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει ο Δήμος, κάνουμε κάποιες.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται το έργο του φυσικού αερίου και η κατάσταση των δρόμων έχει επιδεινωθεί.

Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας. Είναι αυτονόητο ότι το έργο του φυσικού αερίου έπρεπε να γίνει, το ζητούσε η περιοχή μας για πολλά χρόνια.

Η αποκατάσταση των δρόμων θα γίνει σταδιακά, σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του έργου του φυσικού αερίου. Όταν ξεκινήσουν οι αιτήσεις για συνδέσεις, θα γίνουν κάθετες τομές στους δρόμους.

Παράλληλα, με τις ασφαλτοστρώσεις, θα μπουν φωτιστικά σε δρόμους και έξυπνες διαβάσεις που θα διευκολύνουν την κίνηση κοντά σε σχολεία και όχι μόνο.

Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι να υποβάλλουμε προτάσεις σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης για την ποιότητα της δουλειάς που έκαναν, διότι αυτά τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά.»

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 20:58 Σύνδεσμος σχολίου

    18:13 Ρε Μάστορα, άκου και δύο κουβέντες μην κόβεις καπρίτστρι με την μία. Ο σημερινός Δήμαρχος δεν έχει ολοκληρώσει ούτε ένα έργο. Ξήλωσε την πλατεία Αγίου Βασιλείου, ξήλωσε την πλατεία Μπασιάκου, δημιουργήσε κυκλοφοριακό χάος, καμία επιμέλεια για το κολυμβητήριο Κάθε μέρα μας ζαλίζει τα αρχ@@@@α με ψέμματα. ΘΑΘΘΑΑΑΑΘΑΑΑ, ως γνήσιο παιδία του ΠΑΣΟΚ Μα τσαμπουνά συνεχώς για δήθεν εκδηλώσεις. Μα για 'όνομα του Θεού, η πόλη είναι εκδηλώσεις;;;; Δεν κόβει ο άνθρωπος με τίποτα. Στο ελεγκτικό κομμάτι, όλα μετά τον Απρίλιο θα φανουν. Έφερε λεφτά στην πόλη;;;;; Που είναι και πως δαπανώνται; Τέλος εμείς που κάνουμε κριτική ξέρουμε και ποιον θα στηρίξουμε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 20:34 Σύνδεσμος σχολίου

    πανηγυρίζει ο δήμαρχος για κάθετη χρηματοδότηση που πήραν όλοι οι δήμοι της χώρας. πες ένα ευχαριστώ ερμε στον βοριδη και τον Μητσοτάκη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 18:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΗΓΑΤΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΟ 13% ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
    ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΣΤΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 17:56 Σύνδεσμος σχολίου

    8.59 γιατι να ντραπεί ρε ξεφτίλα;
    Επειδή έφερε 2.000.000 ευρώ, που δεν είχε φέρει κανένας άχρηστος ποτέ;
    Τώρα βγήκε η έγκριση από το υπουργείο, σε πρόταση που είχε υποβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, δεν έπρεπε δηλαδή να τα δεχτεί;
    Μην γινόσαστε τόσο γραφικοί, γελάει ο κόσμος μαζί σας και το 60% θα γίνει 70% για τον Τζιούμη!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 08:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε, παράτα τα δεν κάνεις για τίποτα. Τώρα θυμήθηκες να ασφαλτοστρώσεις;; μαζί με το αηδόνι της Ανατολής! Δεν ντρεπόσαστε Τσίπα ρε!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 22:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα έκανε ρόιδο ο Τζιούμης με τα 3 εκατομμύρια της αγροτικής οδοποιίας και ..συνεχίζει με τις ασφαλτοστρώσεις. Τραγικός!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Που να πας ρε μαύρε Γιαννάκη;
    Πας για τρίτη και φαρμακερή μπανάνα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 18:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο δήμαρχε ομορφαίνεις την πόλη μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 17:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο δημαρχος των έργων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...