Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης | Η άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και πυρκαγιά μέσα από εικόνες!

11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης | Η άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και πυρκαγιά μέσα από εικόνες!

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας οργάνωσε την Παρασκευή 31-03-2023 διυπηρεσιακή άσκηση πλήρους κλίμακας με αντικείμενο σεισμό και πυρκαγιά, σε πραγματικές συνθήκες με την ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023 ΤΡΙΠΟΛΗ» στις εγκαταστάσεις του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (Ακαδημία).

Η άσκηση αντιμετώπισε ως πραγματικό συμβάν σε εγκαταστάσεις κτιρίων εκπαίδευσης και ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια αντιμετώπισης των συνεπειών φαινομένου σεισμού και αστικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα. Αναπτύχθηκε πλήρως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και το εγκεκριμένο σχέδιο επέμβασης σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου καθώς και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης πραγματικού συμβάντος.

Η άσκηση αυτή είχε σκοπό:

  • Την διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων και την ανταπόκριση της σχολικής μονάδας σε περίπτωση εκδήλωσης συμβάντος στις εγκαταστάσεις της.
  • Την εύρεση των βασικών παραγόντων που κινδυνεύουν από την εκδήλωση τέτοιων συμβάντων, εν προκειμένω ανθρώπινες ζωές, υποδομές, περιβάλλον.
  • Την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των εμπλεκόμενων φορέων στην διαχείριση συνεπειών ένεκα σεισμικών φαινομένων, αλλά και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας και του συντονισμού αυτών.
  • Την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας του πληθυσμού που βρίσκεται στον χώρο της σχολικής μονάδας, που κατοικεί/εργάζεται πλησίον και/ή χρησιμοποιεί τους χώρους της εγκατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 00:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστός ο 01:30 αλλά προσομοίωση πυρκαγιάς και σεισμού με τζιν παντελόνι και σπορτέξ παπουτσάκι δημιουργεί πολλές απορίες εμπιστοσύνης!!
    Και νομίζω ότι κάποιος από τους διασώστες μας έχει κάνει και εκπαίδευση στον απινιδωτή.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 01:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Δασκάλοι σωστε τα παιδιά από τα παραβατικά που τραμπουκίζουν μέσα κι έξω από τα σχολεία κι αστε τις προσομοιώσεις. Μαζέψτε τα κατσαβίδια και τους σουγιάδες από τα μαγκάκια που εκβιάζουν και δέρνουν άλλα παιδιά. Κι αν δεν μπορείτε ζητηστε βοήθεια. Μην τα κουκουλώσετε όλα επειδή οι νταήδες είναι παιδιά «επωνύμων».

  • ΒτΒ
    ΒτΒ Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 15:43 Σύνδεσμος σχολίου

    το παν είναι να μείνουμε ζωντανοί μέχρι 21.5, μέχρι να πέσει δηλαδή ο μιζοκούλης, μετά θα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ασφαλείς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...