Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη υποδέχθηκε Λείψανο του Αγίου Ευθυμίου του Νέου εκ Δημητσάνης

Η Τρίπολη υποδέχθηκε Λείψανο του Αγίου Ευθυμίου του Νέου εκ Δημητσάνης

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με την δέουσα λαμπρότητα, σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, ο ενοριακός πανηγυρίζων Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Τρίπολης υποδέχθηκε Ιερο Λείψανο του Αγίου Ευθυμίου του Νέου εκ Δημητσάνης.

Τα Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν έμπροσθεν του Ιερού Ναού ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, κληρικοί, αλλά και πλειάδα πιστών.

Το Λείψανο εκόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του εορτάζοντος Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη.

Στο κήρυγμά του ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στην βιοτή του εορτάζοντος Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, τονίζοντας ότι ο ζήλος του ήταν θείος, ουράνιος, με σοφία και σύνεση Θεού, και όχι αδιάκριτος και χωρίς επίγνωση. Συνάμα, αναφέρθηκε στον βίο του φιλοξενούμενου Αγίου Ευθυμίου του Νέου εκ Δημητσάνης, παρακινώντας το εκκλησίασμα να παραδειγματιστεί από τους δύο αυτούς Αγίους.

Προ της Απολύσεως ο π. Ιάκωβος αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού για την ευγενική τους πρόσκληση, ομίλησε για τον βίο του Αγίου Ευθυμίου, τον ζήλο, το μαρτύριο και την αγάπη του για τον Χριστό.

Τέλος, με την σειρά του ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο για την αποδοχή του αιτήματός τους, αλλά και τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την μεταφορά του Λειψάνου και την παρουσία του στην Πανήγυρη του Ναού.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει τα Ι. Λείψανα του Αγίου Ευθυμίου του Νέου, την Εικόνα του εορτάζοντος Αγίου και να συμμετάσχει στον Εσπερινό.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λαγός.

Να σημειωθεί. ότι προ της υποδοχής τελέσθηκε Αγιασμός Εγκαινίων της 1ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου Τρίπολης έναντι του Ιερού Ναού.

Το Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο θα βρίσκεται στον Ναό προς προσκύνηση έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΔΩ!

https://arxon.gr

3 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...