Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρώτο πανελλαδικό βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης - Η πρόταση για την περιοχή Φιλικών!

Πρώτο πανελλαδικό βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης - Η πρόταση για την περιοχή Φιλικών!

Η ομάδα «ΦΙΛΙΚΟΙ… ΣΕ ΔΡΑΣΗ» του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης που αποτελείται από πέντε μαθητές/τριες (τον Ορέστη, την Παναγιώτα, τη Δέσποινα, το Μάριο και τη Σάρα), διακρίθηκε λαμβάνοντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίου στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης ΣχεδίασηςST3dM2023, που διοργανώθηκε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

st3dm01

Τα αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παρουσιάζονται στο σύνδεσμο

http://st3dm.web.auth.gr/2023-αποτελέσματα-junior-high-school/

 

Σκοπός των διαγωνιζόμενων ομάδων στην κατηγορία Γυμνασίουήταν η τρισδιάστατη σχεδίαση μετά από έρευνα στο θέμα «Ο κοινόχρηστος χώρος». Η ομάδα «ΦΙΛΙΚΟΙ… ΣΕ ΔΡΑΣΗ», επέλεξαν σαν χώρο μελέτης και έρευνας την πλατεία Φιλικών που γειτνιάζει με το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης και αφού εντόπισαν προβλήματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο χώρο και αποτελούν προβλήματα αειφόρου ανάπτυξης, επινόησαν και 3d-σχεδίασαν κατασκευές για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

 

H αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ομάδας υπάρχει στο σύνδεσμο

https://1gt-filikon.weebly.com/

st3dm03

Η προετοιμασία της ομάδας των μαθητών/τριών έγινε στο πλαίσιο λειτουργίας του εκπαιδευτικού ομίλου «Τεχνολογίας και Κατασκευών» που λειτούργησε στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης τη σχολική χρονιά 2022-23 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Φωτεινή Βλαχοκυριάκου.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 13:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Που την είδες την αναβάθμιση της περιοχής των Φιλικών, στο τεράστιο σε ύψος και μήκος τσιμέντινο τοιχίο επί του δρόμου που επεκτείνεται σε όλο το μήκος του γηπέδου; Και τι είναι ο Βαλασόπουλος, χρηματοδότης σε ότι γίνεται στη περιοχή; Από την τσέπη του τα βάζει;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 10:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στα παιδιά. Μακάρι να γίνει κάτι και με την πλατεία. Η περιοχή ευτυχώς αναβαθμίστηκε σημαντικά χάρις στον Βαλασοπουλο που ανεπλασε ολη την περιοχή της Καρτσοβας και του γηπέδου, έχοντας τους όλους απέναντι...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...