Menu
RSS
Πέμπτη, 29/02/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

''Θέλουν να έρθουν επενδύσεις στην Τρίπολη και δεν υπάρχει χώρος'' - Άμεση επέκταση της ΒΙΠΕ ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας!

''Θέλουν να έρθουν επενδύσεις στην Τρίπολη και δεν υπάρχει χώρος'' - Άμεση επέκταση της ΒΙΠΕ ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας!

Επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΕ κ. Αθανάσιο Ψαθά απέστειλε ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής με την οποία ζητά την επέκταση του υφιστάμενου Επιχειρηματικού Πάρκου Τρίπολης προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση για εγκατάσταση νέων επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Τρίπολης, το οποίο ιδρύθηκε βάσει του ν. 4458/1965, συνιστά οριοθετημένη βιομηχανική περιοχή από το 1973 και έκτοτε αποτελεί το μοναδικό οργανωμένο υποδοχέα μεταποιητικών δραστηριοτήτων εντός της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιομηχανική περιοχή έχει κορεστεί, η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για εγκατάσταση επενδύσεων στην περιοχή, δε δύναται να εξυπηρετηθεί. Ειδικά, μετά την ενεργοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στο οποίο περιλαμβάνεται χωρικά και το ΕΠ Τρίπολης, τα επενδυτικά κίνητρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

Η έλλειψη προσφοράς βιομηχανικών οικοπέδων εντός του ΕΠ Τρίπολης, το οποίο αποτελεί το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την εγκατάσταση και ανάπτυξη των επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη άλλης οργανωμένης περιοχής με τις υποδομές, τα πολεοδομικά και αδειοδοτικά οφέλη που προσφέρει η εγκατάσταση εντός ΟΥΜΕΔ (Οργανωμένοι Υποδοχείς Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων), αναδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του ΕΠ. Η επέκταση του υφιστάμενου δυναμικού πόλου της περιοχής, προκρίνεται ως η βέλτιστη λύση που δύναται να συμβάλει άμεσα στην κάλυψη της ζήτησης, δεδομένου ότι οι ανάγκες αδειοδότησης, ανάπτυξης και λειτουργίας μπορούν να καλυφθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η σχεδιαζόμενη επίσης δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης, μόνο θετικά μπορεί επίσης να λειτουργήσει, ώστε συμπληρωματικά η Αρκαδία να αποκτήσει έναν ακόμα ΟΥΜΕΔ και να αναπτύξει την οικονομία της με οργανωμένο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο. 

Ως εκ τούτου, η επέκταση του υφιστάμενου ΕΠ της Τρίπολης και ταυτόχρονα η δημιουργία νέου ΕΠ στη Μεγαλόπολη, συνιστούν εγχείρημα άκρως αναγκαίο τόσο για την οργανωμένη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με την ικανοποίηση της ζήτησης για εγκατάσταση νέων επενδύσεων (επακόλουθο της οποίας είναι και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) όσο και για την ανάδειξη της Αρκαδίας ως αναπτυξιακό πόλο της χώρας. Το κρίσιμο στοίχημα ωστόσο τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι να κερδηθεί χρόνος για την εγκατάσταση νέων επενδύσεων στην Αρκαδία. Για το σκοπό αυτό προκρίνεται από την πλευρά μας η αυτόνομη πορεία ανάπτυξης/επέκτασης του κάθε επιχειρηματικού πάρκου, ώστε ενδεχόμενες αδειοδοτικές καθυστερήσεις λόγω του θεσμικού πλαισίου να μη λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων. 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, παραμένει στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:

 • Υπουργό Ανάπτυξης,  κ. Κώστα Σκρέκα 
 • Υπουργό Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσο
 • Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, κ. Νίκο Παπαθανάση
 • Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό,
 •  κ. Γιάννη Μπρατάκο
 • Διοικητή Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης  Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδα Καλλίρη
 • Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας, κα Θωμαίδα Ευτυχίδου 
 • Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα
 • Βουλευτές Αρκαδίας: κ. Κώστα Βλάση, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κ. Γιώργο Παπαηλιού
 • Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Κώστα Τζιούμη
 • Πρόεδρο ΣΕΒΙΠΕΤ, κ. Νίκο Τότση

2 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 08:50 Σύνδεσμος σχολίου

  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΝΑ ΤΕΤΕΡΤΟ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

  οι επενδυτές δε θέλουν να έρθουν γιατί αγάπησαν την Τρίπολη αλλά γιατί υπάρχουν τα αντίστοιχα κίνητρα και τα χρήματα που δίνονται από το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα θα είχαν έρθει και πριν χρόνια. Η Μεγαλόπολη σε όλα αυτά που είναι άραγε;;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...