Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου | Τα έργα θα συνεχιστούν από το νέο ΕΣΠΑ

Ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου | Τα έργα θα συνεχιστούν από το νέο ΕΣΠΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε την έγκριση για την συμπερίληψη στην υπό κατάρτιση Στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ του Δήμου Τρίπολης, υποβαλλόμενης πρότασης στο πλαίσιο της αρ. πρωτ. 412591/27-11-2023 Πρόσκλησης με τίτλο “Αστική Ανάπλαση πόλης Τρίπολης (τμηματοποιημένη πράξη)” της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι διανύει τον 26ο μήνα το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου και έχει απορροφήσει το 36,3%. «Τα λέγαμε και φαίνεται ότι αυτό το έργο θα μας ταλαιπωρήσει για πολύ ακόμα. Πρέπει να μείνουμε στο παρών εμείς. 

Ο κ. Τζιούμης απάντησε ... «Σήμερα συζητάμε τη συνέχιση της ανάπλασης στο νέο ΕΣΠΑ. Εμείς εντάξαμε την Τρίπολη σε αυτό το πρόγραμμα μαζί με τον Περιφερειάρχη. 20.000.000 ευρώ εξασφαλίσαμε για την επόμενη τετραετία. Πάρα πολλά έργα ΕΣΠΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί στη χώρα. Το ίδιο έγινε και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ. Αυτό το έργο πάει στο νέο ΕΣΠΑ και αυτό είναι επιτυχία. Δεν κατανοώ να ψηφίζει μια παράταξη παρών. Δεν θέλει να συνεχιστεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ; Τα έργα στην πλατεία έχουν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο πάρα πολλές φορές. Οι πολίτες έχουν δώσει την απάντησή τους. Η Πλατεία Άρεως έκανε 4 χρόνια να ολοκληρωθεί. Η Πλατεία Αγίου Βασιλείου τώρα είναι 22 μήνες και το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν 15 μήνες και εμείς ζητούσαμε 18. Έχει πάρει 3 ή 4 παρατάσεις, η πλατεία Άρεως έχει πάρει 14 παρατάσεις.

Η παράταξη σας στην Οικονομική Επιτροπή το ψήφισε και σήμερα εσείς λέτε παρών. Αυτό πρέπει να το κοιτάξετε. Σήμερα, το θέμα είναι συνεχίζουμε το έργο στο ΕΣΠΑ ή δεν θέλουμε;»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «μιλάτε για την πλατεία Άρεως, είναι το έργο που παρέλαβα εγώ όπως το παρέλαβα. Κανένα άλλο έργο δεν έκανε πάνω από ένα χρόνο. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβατε ότι τα έργα πρέπει να τελειώνουν. Επί δικής μου θητείας, μόνο ένα έργο πέρασε. Σε εσάς το 90% θα περάσουν γέφυρα. Καλώς κάναμε στην οικονομική επιτροπή και ψηφίσαμε για τη δεύτερη φάση.»

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «δεν είχατε έργα ΕΣΠΑ. Εμείς τρέχουμε 50 έργα. Αντίθετα αφήσατε τη Γρηγορίου Λαμπράκη που τα πλήρωσε ο Δήμος και δεν τα πήρε από τα ΕΣΠΑ. Εμείς δεν βάλαμε τον δήμο να πληρώσει έργα ΕΣΠΑ. Ο μόνος που έχετε χρεώσει τον δήμο με έργα ΕΣΠΑ, είστε εσείς κύριε Σμυρνιώτη. Και το Μαντζούνειο θα περάσει στο νέο ΕΣΠΑ, διότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με την Αρχαιολογία».

Ο κ. Γούργαρης είπε το έργο πρέπει να προχωρήσει και θα το ψηφίσω.

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι «αν ένας κουνά το δάχτυλο, είστε εσείς κύριε Δήμαρχε. Δεν έχουμε δικαίωμα να σας κρίνουμε για τα πεπραγμένα σας, επειδή είμαστε στην αντιπολίτευση; Εμείς θέλουμε να τελειώσει το έργο. Υπάρχει ένα μπάχαλο, τα 2/3 της πλατείας έχουν ερημώσει. Με την πολιτική σας, καταντήσαμε οικογενειάρχες σε επαίτες».

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «κύριε Παπαδημητρίου, συνεχίζετε να προσβάλλετε τους πολίτες. Γίνεται ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της πόλης. Δημιουργεί προβλήματα κατά την εκτέλεσή του, αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα έργα. Όταν γίνονταν τα έργα στην Τάσου Σεχιώτη και την Εθνικής Αντίστασης, μαζεύονταν υπογραφές για να μην γίνουν. Δεν βάλατε μυαλό και συνεχίζετε να συκοφαντείτε ένα έργο. Θα δώσει υπεραξίες το έργο.»

Ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της δεύτερης φάσης του έργου ζήτησαν οι κύριοι Κατσίρης και Αγγελάκος, ο οποίος τόνισε ότι έχει κωλυσιεργήσει η δημοτική αρχή.

Στην ψηφοφορία, το θέμα εγκρίθηκε μ τις ψήφους των παρατάξεων Τζιούμη και Γούργαρη, ενώ παρών ψήφισε η παράταξη Σμυρνιώτη.

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    @13:09 Σ' αυτά που γράφει το σχόλιο στις 9:34 δεν απαντάς, ούτε για το ότι τα μαγαζιά έκλεισαν λόγω της ακρίβειας και όχι εξαιτίας των έργων στην πλατεία, ούτε και το ότι είχαν κλείσει κάποια μαγαζιά και πριν τα έργα. Αντί γι' αυτό τσαμπουνάς αρλούμπες να πάμε να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια. Ότι δηλαδή τι; Δεν υπάρχει ακρίβεια και είναι της φαντασίας μας; Δεν τη ζούμε καθημερινά; Δεν σε συμφέρει βέβαια να απαντήσεις γιατί αυτ΄απου λέει ο 9:34 είναι αλήθεια. Άσε. Σε έχουμε καταλάβει όσα ψευδώνυμα κι αν αλλάξεις. Μόνο για τα κ*λόμπ@ρ@ είσαι.Καλά σου λέει κι ο άλλος

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 13:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Για την ακρίβεια που γράφεις κ. 09.34 ενημέρωσε σε παρακαλώ τον κ.κ. πρωθυπουργό,όσο για την πλατεία την βλέπουν οι Τριπολιτσιώτες καθημερινά!

  • Ο κουτσομπόλης
    Ο κουτσομπόλης Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    03:09 Καλώστονε κι ας άργησε (στην κυριολεξια τέτοια ώρα που γράφει σχόλιο). Τα μαγαζιά φαφλατά έκλεισαν λόγω της ακρίβειας που υπάρχει παντού, όχι λόγω των έργων στην πλατεία. Μαγαζιά ήταν κλειστά και πριν ξεκινήσουν τα έργα στην πλατεία, αλλά μερικά τρολάκια έχετε κοντή μνήμη την οποία όμως δεν έχουμε όλοι εμείς που κυκλοφορούμε καθημερινά στην πόλη και βλέπουμε τι γίνεται. Η κοροϊδία σας και το δούλεμα δεν περνάνε πλέον. Όσο για το ότι περασμένες τρεις τα ξημερώματα εσύ γράφεις σχόλιο για τον Παπαδημητρίου, μία είναι η εξήγηση. Πάλι σε κ@λόμπαρο είσαι και τα πίνεις Ζήκο και γράφεις για τον εαυτό σου; Γιατί μόνο εσύ ασχολείσαι με τα μούτρα σου. Κανένας άλλος. Σε έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι και οι ξεπεσμένες μπαρόβιες με τις οποίες συγχρωτίζεσαι ρε κακομοίρη

  • Άγνωστη
    Άγνωστη Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 09:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Λυπάμαι πραγματικά που αντί να προσπαθήσετε να τελειώσει επιτέλους όλο αυτό στη πλατεία τσακωνεστε. Μήπως πρέπει να βγουν όλοι οι πολίτες και να στρώσουν τους δρόμους και τις πλατείες; όταν δίνετε ένα ερχο στον εργολάβο 2_3 παρατάσεις είναι οκ αλλά όχι έτσι. Κάπου έλεος. Δυσφημείται η πόλη μας

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 03:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΗΜΩΣΕ.
    ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ.
    ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΕΧΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΛΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ,ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    13.30 μάθε τουλάχιστον ελληνικά ο δήμαρχος λέει όλα αυτά που λέτε για την πλατεία και συκοφαντείτε το έργο, τα είπατε και προεκλογικά και ο λαός δεν σας πίστεψε. Ε αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αυτό που λετε δεν είναι αλήθεια.
    Τώρα να συνεχίζετε να το λέτε είναι δικό σας πρόβλημα. Αυτό ακριβώς επισήμανε ο Δήμαρχος. Τώρα εσύ που την είδες την αλαζονεία, μάλλον το ερώτημα είναι που έμαθες τι σημαίνει λέξη αλαζονεία δεν ξέρω

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 13:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι πιπιλάει συνέχεια την καραμέλα ο δήμαρχος ο λαός αποφάσισε στις εκλογές και άλλες τέτοιες @@@ιες,
    δηλαδή να μην υπάρχει αντιπολίτευσή ?
    στο κάτω κάτω δεν πήρε και το 100 τοις 100 των ψηφοφόρων
    αλλά έτσι φαίνεται η έπαρση η αλλαζονία και το κόμπλέξ της εξουσίας που τον διακατέχει

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...