Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Σέχι | Κούλουμα στην Αγία Τριάδα με μουσική και νηστίσιμα εδέσματα και πολλούς επισκέπτες (εικόνες - βίντεο)

Τρίπολη - Σέχι | Κούλουμα στην Αγία Τριάδα με μουσική και νηστίσιμα εδέσματα και πολλούς επισκέπτες (εικόνες - βίντεο)

Τα καθιερωμένα παραδοσιακά Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν και φέτος Καθαρά Δευτέρα από το Δήμο Τρίπολης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Σέχιου. Λίγο μετά τις 10:00 σταδιακά η περιοχή γέμισε με κάτοικους της Τρίπολης αλλά και των γύρω περιοχών.

Ο Δήμος Τρίπολης προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα στον κόσμο που βρέθηκε στην Αγία Τριάδα, ενώ δεν έλλειψε και η παραδοσιακή μουσική που επέτρεψε σε πολλούς επισκέπτες να χορέψουν. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός με ηλιοφάνεια αν και ο αέρας όχι τόσο δυνατός και «σύμμαχος» σε όσους πέταξαν χαρταετό.

Στην κάμερα και του drt915.gr μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης στην διάρκεια της εκδήλωσης για τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας στην Τρίπολη, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό τον απολογισμό του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς.

Καταρχάς σχολίασε τη συγκεκριμένη εκδήλωση με παρουσία αρκετού κόσμου στην Αγία Τριάδα και στην προσπάθεια του Συλλόγου που φρόντισε τις τελευταίες ημέρες να καθαρίσει και να καλλωπίσει τον όμορφο αυτό χώρο.

Αναφέρθηκε στην επαναφορά μετά από χρόνια του Καρναβαλιού στην Τρίπολη με τεράστια επιτυχία πέρυσι και με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και σχεδόν διπλάσιους Καναρβαλιστές τη φετινή χρονιά, καθώς και χιλιάδες θεατές και επισκέπτες. Χαρακτήρισε ως μοναδική «παραφωνία» την μη ολοκλήρωση της συναυλίας της εκδήλωσης Colour Day λόγω βροχής. Παράλληλα σχολίασε ότι τις τελευταίες ημέρες όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Παράλληλα ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι η επιτυχία του Καρναβαλιού δημιουργεί την υποχρέωση στο Δήμο να βελτιώνεται όχι μόνο στο Καρναβάλι αλλά και στις άλλες μεγάλες εορτές (Χρίστουγεννα, Πάσχα και Άλωση Τριπολιτσάς) στη διάρκεια της χρονιάς, με σκοπό την προσέλκυση όλων και περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή μας.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Καρούντζου αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης με τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας και στο γεγονός ότι η μέρα σήμερα σε σχέση με τη χθεσινή, βοήθησε σημαντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και στη μεγάλη παρουσία κόσμου. Η κα Καρούντζου τέλος αναφέρθηκε στις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα «φιλοξενηθούν» στην Τρίπολη μέχρι το Πάσχα.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Βαγγέλης Ράλλης μίλησε με τη σειρά του για τα φετινά Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας στην Αγία Τριάδα Σεχίου, αλλά και των υπόλοιπων εκδηλώσεων της Αποκριάς, εκφράζοντας τις ευχές του για Καλή Σαρακοστή. Τέλος το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Νίκος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στο φετινή εκδήλωση και στις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλοβοηθείας «Η Αγία Τριάς» Σεχίου Τριπόλεως με την υποστήριξη και διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...