Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

4ο ΓΕΛ Τρίπολης | Μαθητής στην Εθνική Ομάδα Οικονομικών - Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών

4ο ΓΕΛ Τρίπολης | Μαθητής στην Εθνική Ομάδα Οικονομικών - Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών

Ο μαθητής του 4ου ΓΕ.Λ Τρίπολης Θεόδωρος Μουρλάς (Γ΄Λυκείου, προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής) είναι ένας εκ των πέντε που θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα Οικονομικών και θα ταξιδέψουν στο Χονγκ-Κονγκ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Για τα πέντε μέλη της  Εθνικής Ομάδας ξεκινά ένα νέο ταξίδι εντατικής προετοιμασίας και μελέτης υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης  ο μαθητής Γεώργιος Κοροδήμος (2ο ΓΕ.Λ Τρίπολης) κατέλαβε την 8η θέση επιτυχίας στον εν λόγω διαγωνισμό.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2024, διεξήχθη στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η τρίτη  και τελική φάση «Αριστοτέλης» του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών. Στην τελική φάση συμμετείχαν 23 μαθητές/ήτριες από την Τρίπολη (11 από το 2ο ΓΕ. Λ Τρίπολης και 12 από το 4ο ΓΕ.Λ ), αφού πρώτα είχαν καταφέρει να διακριθούν με τις επιδόσεις τους στις δύο προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού. Την προετοιμασία των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/ητριών  είχε αναλάβει η οικονομολόγος εκπαιδευτικός στα αντίστοιχα σχολεία, Ευθυμία Δημοπούλου.

Η συμμετοχή μαθητών/ητριών σε αντίστοιχες διοργανώσεις δημιουργεί ελπίδες και αισιοδοξία, τις οποίες όλοι και όλες τις αποζητούμε. Οι διακρίσεις αυτές, δίνουν σε όλους μας χαρά και περηφάνεια και στους ίδιους δύναμη και ζήλο για να συνεχίζουν, θέτοντας κάθε φορά υψηλότερους στόχους.

Η χρηματοδότηση της μετακίνησης και της διαμονής στον Βόλο, των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε.Φ  συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...