Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης: "Οι κλέφτες και οι καταχραστές του δημοσίου πλούτου να μπουν στη φυλακή. Από όποιον χώρο κι αν προέρχονται"! (βίντεο)

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Τρίπολη πραγματοποίησε σήμερα ο Κώστας Βλάσης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την Αρκαδία. Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, που αποδείχθηκε μικρό για τους φίλους του νεαρού υποψήφιου και άφησε πολύ κόσμο στον προθάλαμο και στην είσοδό του, ο Κώστας Βλάσης επικοινώνησε, για πρώτη φορά δημόσια, με τους πολίτες της Αρκαδίας,. Η ομιλία του υπήρξε μεστή περιεχομένου, ουσιαστική, ένα «συμβόλαιο τιμής» με τους Αρκάδες.

grafies/vlasis%20omilia%20tripoli%202.5.2012/dsc05059/35528-1-ell-GR/DSC05059_large.jpg" width="640" height="480" style="border: 0px ;" alt="DSC05059" title="DSC05059">DSC05060DSC05022DSC05027DSC05024DSC05042DSC05034DSC05052DSC05036DSC05053154743_225853584194622_100003099475354_727092_1901233944_nDSC05055DSC05044DSC05047DSC05014DSC05050DSC05039DSC05033DSC05028DSC05038

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Τρίπολη πραγματοποίησε σήμερα ο Κώστας Βλάσης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την Αρκαδία. Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, που αποδείχθηκε μικρό για τους φίλους του νεαρού υποψήφιου και άφησε πολύ κόσμο στον προθάλαμο και στην είσοδό του, ο Κώστας Βλάσης επικοινώνησε, για πρώτη φορά δημόσια, με τους πολίτες της Αρκαδίας,. Η ομιλία του υπήρξε μεστή περιεχομένου, ουσιαστική, ένα «συμβόλαιο τιμής» με τους Αρκάδες.

Κυρίως στράφηκε γύρω από την οικονομική κρίση και τα αίτιά τους και το μέλλον της Αρκαδίας ιδιαίτερα.

Τον Κώστα Βλάση προσφώνησε ο Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της κλινικής Μayo Clinic.

Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε και τους :

  κ. Γ. Σμυρνιώτης Δήμαρχος Τρίπολης , κ. Σ. Παπαγεωργίου συνιδρυτής τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της SANYO Hellas, Γ. Μποροβήλος  Πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης, κ. Π. Μπούρας Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Μ. Σκαντζός Δήμαρχος Β. Κυνουρίας, κ. Π. Λαμπρόπουλος πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δ. Κωνσταντόπουλος τέως Νομάρχης Αρκαδίας κ. Σ. Μαλεβίτης πρώην Δήμαρχος Δημητσάνας, κ. Σ. Χριστόπουλος  πρώην Δήμαρχος Ηραίας  κ.κ. Αντιδημάρχους Τρίπολης Κ. Ταλούμης , Γ. Καρλής, Ζ. Μπισιούλης,κ. Κ. Κατσαφάνας, κα Μ. Εικοσιδέκα, κ  Μ. Κοκκινάκος προέδρος  ΚΕΑΔΥΤ, κ. Κ. Μανδρώνης περιφερεικός σύμβουλος και κ. Δ. Τασιγιαννάκης  αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΤ.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας..

Φίλες και Φίλοι,

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μου από την Τρίπολη, απ’ όποιο σημείο της Αρκαδίας ήρθατε σήμερα κοντά μου και με τιμάτε με την παρουσία σας και μου δίνετε χαρά – και κουράγιο- και δύναμη να ξεκινήσω και να συνεχίσω μαζί σας, κοντά και πλάι ο ένας στον άλλο, τον αγώνα τον καλό για τον τόπο μας, για τη Αρκαδία μας, για την πατρίδα μας.

Γιατί η πατρίδα ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ όλους αυτή τη στιγμή, αυτούς τους καιρούς τους δύσκολους – δεν περισσεύει κανείς, άντρας ή γυναίκα, νέος ή ώριμος, επιστήμονας ή εργάτης.

Αυτή η πατρίδα περνάει σήμερα μια τρομερή κρίση, δοκιμάζεται και υποφέρει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά αλλά και ηθικά πάνω απ’ όλα. Σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, σε κάθε πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας…

Ποιος, λοιπόν, μπορεί να μείνει ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ και ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΣ μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, μπροστά στο δράμα και στην αγωνία που ζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν ή χάνουν τη δουλειά τους, βλέπουν το μισθό ή τη σύνταξή τους να πετσοκόβεται, βλέπουν να ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΟΠΟΙ μιας ζωής πουν είχαν χτίσει με κόπο και με τίμιο ιδρώτα.

Και βέβαια, περισσότερο και σκληρότερα πλήττονται οι νέοι, μπροστά στους οποίους υψώνονται τα τείχη της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Το μέλλον είναι και προβάλλει αβέβαιο, προπαντός για τους νέους των 25 και των 30 και των 35 χρόνων που σπούδασαν ή έμαθαν μια τέχνη, που απόχτησαν και έχουν προσόντα, που ξόδεψαν χρόνο και χρήμα κι αυτοί και η οικογένειά τους – και τώρα βρίσκουν παντού πόρτες κλειστές.

Και τώρα λένε σ’ αυτούς τους νέους να ξενιτευτούν, να μεταφέρουν τη γνώση και την αξιοσύνη τους στην Αμερική και στην Αυστραλία, στη Γερμανία και όπου αλλού. Να ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ το πιο παραγωγικό κομμάτι του ελληνισμού, να χαθούν για τη χώρα μας τα καλύτερα μυαλά και οι πολυτιμότερες δυνάμεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, δεν περισσεύει κανείς!

Πώς, λοιπόν, να μην είναι ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ο Έλληνας σήμερα!

 Πώς, να μην είναι οργισμένος ο νέος, που βλέπει τα όνειρά του να γκρεμίζονται, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ καν να ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ στην πατρίδα του, η οποία μόλις πριν από 4-5 χρόνια φαινόταν ισχυρή και πλούσια, ζηλευτή στους ξένους, μια όαση μέσα στα Βαλκάνια και στους άλλους γείτονές μας. Δεν θα μας στερήσουν τα όνειρα και τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαι κι εγώ ένας από σας, είμαι ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ,ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ κι αναρωτιέμαι τι έφταιξε και ποιος ευθύνεται… Δεν θα πω πως ο λαός δεν κάνει λάθη, πως και οι πολίτες δεν έχουμε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ, τουλάχιστον ένα μέρος των πολιτών – ΟΧΙ , δεν θα κολακεύσω τον λαό, μακριά από μένα ο φτηνός λαϊκισμός. Όμως, για ένα ΝΑΥΑΓΙΟ δεν έχει την ίδια ευθύνη ο καπετάνιος  με τον απλό ναύτη.

 Έτσι και για τα σημερινά δεινά της πατρίδας μας φταίνε προπαντός οι πολιτικοί ηγέτες , άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, φταίνε οι πνευματικοί ταγοί, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν, όσοι έβλεπαν ή έπρεπε να βλέπουν, όσοι βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης χωρίς να το αξίζουν, χωρίς να νοιάζονται για το κοινό καλό, χωρίς να έχουν ηθική συγκρότηση και ηθικές αξίες….

Αυτοί όλοι, οι φαύλοι ή ανίκανοι ή ανήθικοι, πρέπει ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ – και πολιτικά και ηθικά και ποινικά. Οι κλέφτες και οι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ του δημοσίου πλούτου πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ, να επιστρέψουν αυτά που έκλεψαν, να μπουν στη ΦΥΛΑΚΗ –όποιοι κι αν είναι, ΑΠ’ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ κι αν προέρχονται, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται ή βρέθηκαν, η τραγωδία που ζει η πατρίδα μας χρειάζεται και απαιτεί ΚΑΘΑΡΣΗ, το απαιτούν και το δικαιούνται οι χιλιάδες των αδικημένων και των νεόπτωχων.

Όμως, πέρα από το ΧΘΕΣ και τον καταλογισμό ευθυνών, η προσοχή μου και η αγωνία μου, η προσοχή και η αγωνία όλων μας, πρέπει να είναι στραμμένη στο ΑΥΡΙΟ, στο ΜΕΛΛΟΝ αυτού του τόπου. Προσωπικά βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση και διεκδικώ την ψήφο σας και ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ πράγματα, για να αλλάξουμε τα πάντα, αν χρειαστεί. Σήμερα, τώρα, πρέπει να ξεκινήσουμε- ΑΥΡΙΟ θα είναι, ίσως, πολύ αργά. Έχουμε ένα ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟ σε πολλά σημεία του, ανίκανο σε άλλα, άχρηστο και διεφθαρμένο, εχθρικό για τους πολίτες του. Τα ξέρουμε και τα βιώνουμε καθημερινά τα απαράδεκτα αυτού του κράτους όσοι και όταν βρεθήκαμε σ’ ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, στην ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, στην ΕΦΟΡΙΑ, σε οποιαδήποτε ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Αυτό το κράτος πρέπει ν’ αλλάξει – αλλιώς θα εξαφανιστεί και θα μας εξαφανίσει μέσα στην αναποτελεσματικότητά του, στη διαφθορά του, στο ΧΑΟΣ του. Έγκαιρα ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για επανίδρυσή του. Τα κατάφερε; Σίγουρα δεν κατόρθωσε όσα ήθελε… Και ο διάδοχός του ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έφερε τη χώρα εδώ που την έφερε, δηλαδή στο τέλμα …

Μα δεν θα γίνω εγώ δικαστής, δικάζει ο λαός με την ψήφο του, η Δικαιοσύνη με την ετυμηγορία της , η Ιστορία με την αυστηρή κρίση της. Προσωπικά, ως νέος άνθρωπος και ως ακόμη νεότερος στα πολιτικά πράγματα, αγωνιώ– επαναλαμβάνω – για το ΜΕΛΛΟΝ, αυτό κοιτάζω, γι’αυτό νοιάζομαι, γι’αυτό δικαιούμαι και υποχρεούμαι να μιλάω…

Έχουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα και την υποχρέωση και την ευκαιρία, η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλή τον Αντώνη Σαμαρά που δεν φοβάται τις ρήξεις, δεν υπολογίζει προσωπικό ή κομματικό κόστος, βλέπει μπροστά και μακριά, έχουμε, τονίζω, την ΕΥΚΑΙΡΙΑ, με τη στήριξη μιας ευρείας λαϊκής πλειοψηφίας, που όλο κα περισσότερο συσπειρώνεται μέσα και γύρω από την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας, να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, να φτιάξουμε ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό, φιλικό προς τον πολίτη. Τέτοιο κράτος σημαίνει:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ για όλους τους πολίτες

Υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας υψηλού επιπέδου.

Εφαρμογή των νόμων και ταχεία απονομή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Φορολογική ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και πρόσφορο περιβάλλον για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ παντού.

Καταπολέμηση της ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,

Το περιβόητο Μνημόνιο δεν αποτελεί εμπόδιο για τα παραπάνω ούτε δικαιολογία για να παραμείνουμε άπραγοι, άβουλοι, δειλοί και μοιραίοι. Ίσα – ίσα πολλά από αυτά τα απαιτεί, τα επιβάλλει, επιβάλλει πράγματα αυτονόητα, που θα’ πρεπε εδώ και δεκαετίες να έχουμε εμπεδώσει στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Και στο κάτω- κάτω τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ - έχουν ανατραπεί συνθήκες και συνθήκες στο παρελθόν, με βαριές υπογραφές, τίποτα δεν είναι αιώνιο ή αμετακίνητο. Και ο Αντώνης Σαμαράς έχει μιλήσει για επανεξέταση – επαναδιαπραγμάτευση και ο Ελληνικός λαός επιθυμεί και δικαιούται ελαφρύνσεις και οι νέοι είμαστε έτοιμοι για ανατροπές, για επανάσταση…. όπου χρειαστεί..

Έρχομαι στη γενέθλια γη, στην ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΑΣ, την Αρκαδία που παγκοσμίως είναι σύμβολο και συνώνυμο της γαλήνης, της αγνότητας και της ευτυχίας.

Με την Τρίπολη στο κέντρο του Μωριά, με τον νομό εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο από την πρωτεύουσα της χώρας, από τον εθνικό αερολιμένα, από το λιμάνι του Πειραιά, της Πάτρας,

της Καλαμάτας. Ο Νομός μας έχει τη δυνατότητα και δικαιούται να γίνει το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Παρ’όλα τα προβλήματα, παρ’όλες τις υστερήσεις και καθυστερήσεις στην αναπτυξιακή του πορεία. Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Περιφέρεια και την κεντρική Διοίκηση είναι επιβεβλημένη για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.

Κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, στην ελπίδα μου για ανάπτυξη της παραμελημένης γεωργίας, για τα ξεχωριστά προϊόντα τής γης μας, που μπορούν ν΄αποκτήσουν διεθνή ταυτότητα και αναγνώριση, για τους πλούσιους υδάτινους πόρους που οφείλουμε να διαχειριστούμε σωστά, για τη δημιουργικότητα και εξωστρέφεια των Αρκάδων επιχειρηματιών, οι οποίοι έφτιαξαν ποικίλες και τεράστιες επιχειρήσεις και πρόσφεραν χιλιάδες θέσεις εργασίας και συνέβαλαν στην εθνική προκοπή. Στο χέρι μας είναι όλα αυτά να πραγματοποιηθούν και πάλι, να ακμάσουν και να πολλαπλασιαστούν. Αρκεί να υπάρξουν οι σωστές ενέργειες, να αναπτυχθούν υποδομές, να φτιαχτούν σύγχρονοι ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ, επιγραμματικά: Τρίπολης – Ολυμπίας, Τρίπολης – Άστρους – Λεωνιδίου – τους είχε «φτιάξει», τους είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στην προεκλογική ομιλία του στην Τρίπολη το 2009…

Η Αρκαδία μπορεί να γίνει τόπος προορισμού για τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους. Οι φυσικές ομορφιές της, οι ακρογιαλιές της Κυνουρίας, το κάστρο της Καρύταινας, ο Λούσιος και ο Λάδωνας και η άγνωστη στους πολλούς Γορτυνία, οι δεκάδες ιερές Μονές που αποτελούν το Άγιον Όρος της Πελοποννήσου, αποτελούν μοναδικά στοιχεία για την ανάπτυξη του τουρισμού, ζηλευτά από κάθε άλλη τουριστική περιοχή… Και όμως … Δεν πρωτεύουμε στην τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα η Τρίπολη, όπου και ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι τρεις σχολές του Πανεπιστημίου μας, ευτυχώς που υπάρχει ο Αστέρας στο ποδόσφαιρο και ο Αρκαδικός στο μπάσκετ και η Τρίπολη ακούγεται, πανελλαδικά και…. όχι μόνο. Αλλά γιατί να μην ακούγεται η σημερινή Αρκαδία για τα κρασιά της, για το λάδι της, για την πατάτα και τα μήλα, για τα πορτοκάλια και τα κηπευτικά της, για τα προϊόντα της κτηνοτροφίας … Κίνητρα, ώθηση, ενημέρωση και εξωστρέφεια χρειάζονται όσοι ακόμη μένουν πιστοί στη γη και όσοι τώρα επιστρέφουν σ’ αυτήν λόγω συνθηκών – οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι πρέπει να είναι δίπλα στους αγρότες, στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, στους μελισσοκόμους και στους αμπελουργούς, και όχι φυλακισμένοι στην ανεργία ή στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου.

Προσωπικά, παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την προσπάθεια της Καλλικρατικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας, την αγωνία και τους αγώνες των Δημάρχων και τις Περιφέρειας να λύσουν προβλήματα, να ξεπεράσουν εμπόδια, να βρουν πόρους, να φτιάξουν μια καλύτερη Αρκαδία. Και πιστεύω ότι η συνένωση δυνάμεων, η συνεργασία του βουλευτή με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, είναι απαραίτητη και μπορεί να βοηθήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Ονειρεύομαι πολλά για την Αρκαδία; Ονειρεύομαι, ως άνθρωπος, ως Αρκάς και όχι ως πολιτικός που εξάλλου, δεν έχω πάρει ακόμη ούτε το … βάπτισμα, ονειρεύομαι μιαν άλλη Αρκαδία, διαφορετική από αυτή που έχουμε και ζούμε σήμερα; Ναι! Μάλλον… Και άλλωστε τι νέος είναι κανείς, αν δεν έχει όνειρα! Γιατί να μπει κανείς στην Πολιτική, αν δεν ονειρεύεται το καλύτερο, το άριστο…

«Η φαντασία στην εξουσία» είπε και μας κληροδότησε ο γαλλικός Μάης του ΄68. «Το όνειρο στην εξουσία» μπορεί να πει και να παραφράσει η γενιά μου σήμερα.

Κυρίες και κύριοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕ ΘΑ ΣΩΣΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Ίσως, μάλιστα, και η νέα γενιά δεν μπορεί μόνη της να «ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη», να βγάλει τη χώρα από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται. Απαιτείται, η πείρα των μεγαλύτερων, η σοφία των γερόντων, η συνεργασία όλων των ηλικιών, όλων των Ελλήνων. Ακριβώς οι Έλληνες, οι εκλέκτορες της προσεχούς Κυριακής, εμπιστεύονται περισσότερο και πάνω από όλα τα άλλα κόμματα τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας, την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, τον αυριανό πρωθυπουργό, τον ηγέτη που η μοίρα τού έταξε τον ρόλο του μπροστάρη σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Και οι Έλληνες θα ψηφίσουν – πιστεύω – με βάση την λογική και το πραγματικό συμφέρον της χώρας και των ιδίων, όχι υπό το κράτος της πίκρας, της οργής και της δικαιολογημένης αγανάκτησης για όσα υποφέρουν – η οργή ποτέ δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Μπροστά στην κάλπη πρέπει να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η ορθή κρίση, η υπευθυνότητα του ώριμου πολίτη – και είμαι βέβαιος ότι τελικά θα επικρατήσει. Κι αν κάποιοι φίλοι μας, Νεοδημοκράτες, θέλουν, ντε και καλά, να τιμωρήσουν…, ας μην τιμωρήσουν το κόμμα μας με την αποχή ή με την υπερψήφιση άλλων κομμάτων ή ευκαιριακών σχηματισμών, ας τιμωρήσουν πρόσωπα που απογοήτευσαν ή πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους, που φάνηκαν κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών τους.

 Το πολιτικό, όμως, σύστημα πρέπει να σταθεί όρθιο, η Νέα Δημοκρατία πρέπει και μπορεί να πάρει ξεκάθαρη εντολή, ώστε ν’ αρχίσει από τις εφτά του Μάη το έργο της ανόρθωσης της χώρας…

Φίλες και φίλοι,

Εσείς, που απόψε με τιμήσατε με την εδώ πρόθυμη και αθρόα παρουσία σας, εσείς που μου δίνετε δύναμη στα πρώτα βήματά μου στον όμορφο αλλά δύσκολο και γεμάτο ευθύνες δρόμο της Πολιτικής, ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΥ :

Μπαίνω –εφόσον εσείς το εγκρίνετε και το αποφασίσετε- στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ πρόθυμος και έτοιμος για κάθε προσπάθεια, για αγώνα αδιάκοπο και ανυποχώρητο, για θυσίες. Γιατί η πολιτική έχει απαιτήσεις και θέλει θυσίες… Είναι γένους… ΘΗΛΥΚΟΥ … Και όποιος ή όποια δεν έχει τη δύναμη ή τη διάθεση ή το χρόνο να ιδρώσει, να παραμερίσει το προσωπικό του συμφέρον, να αφιερωθεί κυριολεκτικά στα προβλήματα του λαού και στα δημόσια πράγματα, καλό είναι, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι, να μείνει στο σπίτι του, ν’ αφοσιωθεί στις προσωπικές του ενασχολήσεις.

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την υπομονή και την αγάπη σας. Μία μόνο υπόσχεση μπορώ να σας δώσω:

 Τα δημόσια καθήκοντα, το ΧΡΕΟΣ προς την πατρίδα, προς την κοινωνία, προς τους πολίτες, που θέλουν ΤΙΜΙΟΥΣ τους πολιτικούς και ΔΙΚΑΙΟΥΣ και ΗΘΙΚΟΥΣ τους εκπροσώπους τους, το ΚΑΘΗΚΟΝ και το ΧΡΕΟΣ θα είναι τα κριτήρια κάθε πράξης μου… Μαζί με την ΑΛΗΘΕΙΑ…

Με αυτή τη δέσμευση, με τέτοια μόνο δέσμευση, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη, να πάμε μαζί προς τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, προς τη νίκη της Αρκαδίας και της Ελλάδας.

Ν’ αγωνιστούμε νόμιμα αλλά και μεθοδικά, συντονισμένα και αποφασιστικά, πόρτα-πόρτα, πλησιάζοντας φίλους και συγγενείς και γνωστούς, Νεοδημοκράτες και μη, κάθε Τριπολιτσιώτη και κάθε Αρκάδα, με επιχειρήματα και ευγένεια – να πείσουμε για την κρισιμότητα των εκλογών, για την ελπίδα που προσφέρει η μεγάλη παράταξή μας, και, ακόμη, για τα ΠΡΟΣΩΠΑ που πρέπει να πάνε στη Νέα Βουλή, πρόσωπα άφθαρτα, αδέσμευτα, υπηρέτες του λαού και της αλήθειας, ικανά να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, ανάλογα με τις περιστάσεις… Μένουν τρεις ημέρες μέχρι την Κυριακή, που πρέπει να είναι ημέρες διαλόγου, ενημέρωσης, πολιτισμένης εκλογικής προσπάθειας.

Και πάλι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ευγενική και δυναμική παρουσία σας, για την ηθική βοήθειά σας, γιατί μαζί σας ελπίζω και  μπορώ να φωνάζω :

ΕΜΠΡΟΣ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...