Menu
RSS
Τετάρτη, 12/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης | Οδηγίες για την προστασία δημοτών από την Αφρικανική σκόνη

Δήμος Τρίπολης | Οδηγίες για την προστασία δημοτών από την Αφρικανική σκόνη

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνέχεια των μετεωρολογικών προγνώσεων αναφορικά με την εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς σκόνης από τη Β. Αφρική και κυρίως από την έρημο της Σαχάρα και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

  • To φαινόμενο ενδέχεται να επηρεάσει την υγεία οποιουδήποτε ατόμου, όμως συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες ευάλωτες ομάδες:
  • Παιδιά και βρέφη
  • Ηλικιωμένα άτομα
  • Άτομα με παθήσεις στους πνεύμονες
  • Άτομα με χρόνιες καρδιοαναπνευστικές παθήσεις
  • Λόγω της παρεμφερούς φύσης της εκδήλωσης του φαινομένου καθώς και των παρόμοιων τρόπων επίδρασης στην ανθρώπινη υγεία συστήνονται τα ακόλουθα:

-Παραμονή σε κλειστούς χώρους. Σε περίπτωση όπου κατοικημένες περιοχές βρίσκονται εντός της ζώνης εκδήλωσης του επεισοδίου κι επηρεάζονται από την μεταφορά της σκόνης προτείνεται η ελάττωση των άσκοπων μετακινήσεων και η παραμονή σε κλειστούς χώρους χωρίς απευθείας επικοινωνία με τον εξωτερικό αέρα (κλείσιμο παραθύρων, πορτών και λοιπών διόδων αέρα προς το εσωτερικό).

-Εφόσον οι κατοικίες διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, προτείνεται η χρήση του στη λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Η επιλογή εισαγωγής «φρέσκου αέρα» που παρέχεται από ορισμένα συστήματα κλιματισμού πρέπει να απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του επεισοδίου για να αποφευχθεί η εισροή καπνού από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, είναι απαραίτητη η σωστή συντήρηση των φίλτρων των συστημάτων κλιματισμού.

-Μείωση των πηγών ρύπανσης του εσωτερικού αέρα εντός του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου πρέπει να αποφεύγεται το κάπνισμα στο εσωτερικό των κατοικιών, το μαγείρεμα με τη χρήση ψησταριάς, η χρήση τζακιού για ψήσιμο/μαγείρεμα/θέρμανση, η χρήση αεροζόλ και οποιασδήποτε άλλης πηγής που ενδέχεται να επιβαρύνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

- Όσον αφορά την προφύλαξη των μαθητών στο σχολείο ο ΕΟΔΥ συστήνει:

1.Αποφυγή και περιορισμός των εξωτερικών δραστηριοτήτων.

2.Διεξαγωγή του μαθήματος της Γυμναστικής σε κατάλληλη κλειστή αθλητική αίθουσα.

3.Αναβολή εκπαιδευτικών επισκέψεων ή σχολικών εκδρομών.

4.Αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης.

5.Διασφάλιση καλής ποιότητας αέρα στις σχολικές αίθουσες και

6.Επιμελή καθαρισμό των σχολικών αιθουσών.

Η Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...