Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με λαμπρότητα η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο (εικόνες)

Με λαμπρότητα η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο (εικόνες)

Τρίπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Της Τριπόλεως δόξα και θερμοί αντιλήπτορες

Σε Αναστάσιμο κλίμα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, ο Μεθέορτος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Λιτάνευση προέστη ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνλιτανευόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Κατά την πάνδημη λιτάνευση των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των εορταζόντων Αγίων ανά τις οδούς της Τρίπολης, συμμετείχε πλήθος πιστών.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 11ου ΣΠ και της 124 ΠΒΕ, η μπάντα της ΔΙ.ΚΕ Πελοποννήσου, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, σχολεία, ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά και νέοι με φορεσιές.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τις Τοπικές Αρχές, τον ευσεβή λαό της πόλεως, αλλά και όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή της πανηγύρεως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

www.arxon.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...