Menu
RSS
Πέμπτη, 18/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τζιούμης στη ΔΡΤ: «Το καταφύγιο λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα - Κατά τα λοιπά θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη»

Τζιούμης στη ΔΡΤ: «Το καταφύγιο λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα - Κατά τα λοιπά θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη»

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Βουτιά στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία» και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε tτο πρωί της Δευτέρας (08/07) για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης της περασμένης Πέμπτης (04/07), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο κ. Τζιούμης στο ξεκίνημα αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Είπε ότι έγινε ένα συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία της παράταξης Σμυρνιώτη. Σχολίασε ότι κ. Σμυρνιώτης αντί να φέρει μια συγκεκριμένη εισήγηση για τη συζήτηση του θέματος, αναφέρθηκε σε κάποιες καταγγελίες από την καταγγέλλουσα ΜΚΟ και θέτοντας διάφορα ερωτήματα. Πρόσθεσε ότι όσα ζητήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, ζητήθηκαν για πρώτη φορά και όλα είναι διαθέσιμα δημόσια μέσω του ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Δεν αναφέρθηκε κάτι για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση που να μην ήταν γνωστό ήδη από το προηγούμενο διάστημα, επισήμανε ο Δήμαρχος Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης είπε ότι ο κ. Σμυρνιώτης έχει πάει μια φορά στο καταφύγιο αδέσποτων και αυτό συνέβη όταν οι εργασίες του καταφυγίου ήταν σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι πέρα από το κ. Σμυρνιώτη κανένας άλλος σύμβουλος της παράταξής του δεν έχει επισκεφθεί το συγκεκριμένο καταφύγιο, ενώ σημείωσε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να το επισκεφθεί τις ώρες επισκεπτηρίου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ξεκαθάρισε ότι όλες οι επισκέψεις της αρμόδιας υπηρεσίας, έγιναν αιφνιδιαστικά. Παράλληλα σχολίασε ότι δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα από τη λειτουργία του καταφυγίου, καθώς τα πάντα καταγράφονται σχετικά με τα αδέσποτα και τις διαδικασίες που γίνονται.

Ανέφερε ότι η καταγγελία της ΜΚΟ αφορούσε το γεγονός ότι κάποια αδέσποτα είναι υποσιτισμένα και από τη στιγμή που διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία και ερευνάται η υπόθεση δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάποια περεταίρω συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχετικά με αναφορές του κ. Σμυρνιώτη στο κατά πόσο οι υπηρεσίες που παρέχει ο Κτηνίατρος επαρκώς ή όχι, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι δεν μπορούμε να υποδείξουμε πως θα κάνει τη δουλειά του ο επιστήμονος - Κτηνίατρος του καταφυγίου. Τόνισε ότι το προσωπικό λειτουργεί με βάσει τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με βάσει τις επικαιροποιημένες οδηγίες που κατά καιρούς αποστέλλονται, χωρίς ακόμη να υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός λειτουργίας και οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο. Ο κ. Δήμαρχος έκανε λόγο και για τις άρτιες εγκαταστάσεις αλλά και όλες τις διαδικασίες που γίνονται και είναι καταγεγραμμένες.

Σχετικά με ανώνυμες αναφορές ότι υποσιτισμένα αδέσποτα μεταφέρονται από το καταφύγιο σε κάποιο χωράφι, ο κ. Τζιούμης σχολίασε ότι δεν γνωρίζει κάτι και ότι και αυτές τις καταγγελίες θα τις ερευνήσει και θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Τόνισε ότι η συνεργασία με το προσωπικό της καταγγέλλουσας ΜΚΟ ήταν πολύ σημαντική παρ’ όλα αυτά και προσέφερε πάρα πολλά πράγματα ειδικά στον τομέα της τεχνογνωσίας. Το γεγονός ότι προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα κάποιες διαφωνίες οδήγησαν και στην ολοκλήρωση της συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι έχει άδεια ίδρυσης το καταφύγιο αδέσποτων, αλλά δεν έχει άδεια λειτουργίας διότι συνεχώς παίρνει παράταση η προθεσμία στην οποία θα πρέπει να εγκριθεί η άδεια λειτουργίας. Κατέληξε με το θέμα αυτό ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο επί της ουσίας ή μη των καταγγελιών, καθώς είναι υπό διερεύνηση από την Δικαιοσύνη, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει έρευνα και παρέμβαση από τη αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Σχετικά με τις κακοτεχνίες της οδού Δαρειώτου και τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται αυτό το διάστημα ο κ. Τζιούμης είπε ότι προέκυψαν στην πορεία κάποια προβλήματα, όπως έχει συμβεί και με άλλα έργα στο παρελθόν επί θητείας κ. Σμυρνιώτη, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή επέβαλε στον εργολάβο να ανακατασκευάσει τη Δαρειώτου, χωρίς ο Δήμος Τρίπολης να πληρώσει τίποτα και αυτό δεν το έχει κάνει κανένας. Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι πρόκειται για μια κακοτεχνία του εργολάβου που πρέπει να αποκατασταθεί, παρά την ταλαιπωρία που δημιουργείται στους δημότες.

Για τις αναπλάσεις της πλατείας Αγίου Βασιλείου ο κ. Τζιούμης πρόσθεσε ότι υπάρχουν λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για τους οποίους δεν μπορεί να ενεργήσει ούτε ο Δήμος αλλά και ούτε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με χρονικό ορίζοντα πληρωμή τους.

Σχετικά με τη σειρά υποέργων για το μεγάλο έργο των αρδευτικών δικτύων στην Τάκα ο κ. Τζιούμης είπε ότι είναι μια πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη. Δεν αφορά έργο του Δήμου, συμπλήρωσε, αλλά ένα έργο που αφορά το Δήμο άμεσα και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί την εξέλιξη του, πιέζονται για την υλοποίησή του. Σχολίασε ότι ο κ. Σμυρνιώτης και αυτό το γεγονός το υποβάθμισε, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει περάσει ποτέ από τα χωριά της Τεγέας εκτός προεκλογικής περιόδου.

Για το έργο του κλειστού κολυμβητηρίου ο Δήμαρχος είπε ότι όταν πληρωθούν οι λογαριασμοί από το ΕΣΠΑ το έργο θα προχωρήσει κανονικά.

Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Σμυρνιώτης περί αναθέσεων από τη Δημοτική Αρχή με επαγγελματίες που έχουν έδρα εκτός Δήμου, ο κ. Τζιούμης, κάλεσε τον επικεφαλής της μείζοντος αντιπολίτευσης να φέρει τα όποια στοιχεία έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει και τις ανάλογες απαντήσεις. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει όσες αναθέσεις γίνονται, να γίνονται με επαγγελματίες του Δήμου και παράλληλα να γίνονται αναθέσεις με διαφορετικούς επαγγελματίες κάθε φορά, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αρκετοί από αυτούς δεν έχουν τα έγγραφα προκειμένου να αναλάβουν αναθέσεις με το Δήμο Τρίπολης. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν επαγγελματίες από την πόλη που αναλαμβάνουν αναθέσεις από το Δήμο Τρίπολης και απλά τυχαίνει να συνεργάζονται με γραφεία που έχουν ως έδρα άλλες πόλεις ή περιοχές της χώρας.

 

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...