Ελένη Καρούντζου: "Στην Τρίπολη το μοναδικό παραδοσιακό Πάσχα στην Πελοπόννησο που γίνεται τα τελευταία 80 χρόνια" (vd)

Σε δηλώσεις της την Κυριακή του Πάσχα, από την πλατεία Άρεως, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, τόνισε ...
Σήμερα είμαστε εδώ στην Τρίπολη, όπως γνωρίζετε, είναι το μοναδικό στην Πελοπόννησο παραδοσιακό Πάσχα που γίνεται τα τελευταία 80 χρόνια, με σουβλιστά αρνιά εδώ στην περιοχή μας, στην πλατεία, με τον κόσμο να μπορεί να γευτεί τα αρνιά τα οποία είναι ψημένα, όλη νύκτα ψήνονταν στους φούρνους αλλά και στις ψησταριές μας, άφθονο κρασί, λουκουμάδες και φυσικά θα ήθελα να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει άλλο γλέντι το οποίο γίνεται στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη με ψημένα αρνιά και το βράδυ θα είμαστε στην πλατεία Φιλικών με το κάψιμο του Ιούδα και με παραδοσιακή μουσική και εκεί πάλι θα σερβίρουμε αρνί, κουλουριά και αυγά και πολύ κρασί.
Θα ήθελα από αυτή την πλευρά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες αυτή την εβδομάδα στις δράσεις μας, εκδηλώσεις μας και τη βοήθεια την οποία μας προσέφεραν, όπως οι Πρόσκοποι. Φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους Οδηγούς οι οποίοι έφτιαξαν τις λαμπάδες για τα παιδιά μας αλλά και για το μοίρασμα προς το ξενοδοχεία για τους επισκέπτες της πόλης μας. Πραγματικά ήταν κάτι ξεχωριστό φέτος και τη Μεγάλη Παρασκευή με αυτό το οποίο αποφασίσαμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας να συγκεντρωθούν μετά από πολλά χρόνια οι επιτάφιοι στην πλατεία την κεντρική με μουσική από τη φιλαρμονική του δήμου μας.
Σχετικά Άρθρα
- 2025 | Γιορτάζει το εξωκλήσι του Μαηθανάση στην Τρίπολη
- Σεμινάριο στρατηγικής και δεξιοτήτων στο Λεβίδι
- Και δεύτερος νεκρός από το τροχαίο στο Λεβίδι - Δεν τα κατάφερε ο οδηγός του αγροτικού
- Έφυγε από τη ζωή ο Εμμανουήλ Χρ. Λαμπρόπουλος, σε ηλικία 89 ετών
- Έξαλλοι οι Γορτύνιοι με Σκαντζό: "Κατέβα κάτω - Σπίτι σου ήρθαμε για να μας διώξεις;" (vd)
5 σχόλια
-
καλα σας κανει.
-
Κανάτες φέτος δεν είχε?δεν πέτυχε φαίνεται το πρότζεκτ
-
Με παραδοσιακούς λουκουμαδες !!! Παράδοση!!! Έτσι την αντιλαμβάνεται. Δεν φταίει αυτή. Εμείς φταίμε. Απλά η Τρίπολη τετέλεσται.
-
14.45 Κεριά και λιβάνια ρε χρονιάρες μέρες
-
Ναι όλες τις πρωτοτυπίες εσείς τις κάνετε
Αντε παράτα μας κυρά μου