Menu
RSS
Δευτέρα, 19/01/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

Κώστας Τζιούμης: «Συντηρούμε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη ΕΔΩ στην Τρίπολη»! (vd)

Κώστας Τζιούμης: «Συντηρούμε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη ΕΔΩ στην Τρίπολη»! (vd)

Δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία και τον χώρο συντήρησης του Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης και συγκεκριμένα στη μεταλλουργική επιχείρηση του κ. Αγγελόπουλου, στο πρώην εργοστάσιο Ρόκας.

Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι, μετά τη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη συντήρησης του Ανδριάντα, ο Δήμος προχώρησε στην αναζήτηση και άλλων επιστημονικών γνωμών. Όπως ανέφερε, επιλέχθηκε ένας από τους πλέον ειδικούς επιστήμονες στον τομέα της συντήρησης γλυπτών στην Ελλάδα, ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γεωργηλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο άγαλμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τζιούμη, ο καθηγητής εισηγήθηκε ότι η συντήρηση του Ανδριάντα δεν μπορεί να γίνει όσο το άγαλμα βρίσκεται στο βάθρο του και ότι είναι υποχρεωτικό να κατέβει, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σωστά και με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι επιλογές που εξετάστηκαν ήταν δύο: είτε η μεταφορά του αγάλματος σε κατάλληλο χώρο στην Αθήνα είτε η εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην Τρίπολη. Όπως τόνισε, υπήρξε κοινή βούληση να παραμείνει το άγαλμα στην πόλη, καθώς η απομάκρυνσή του θα δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες της Τρίπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζιούμης δήλωσε ότι, έπειτα από επικοινωνία με τον κ. Αγγελόπουλο, εξασφαλίστηκε αφιλοκερδώς η παραχώρηση τμήματος των εγκαταστάσεων της μεταλλουργικής επιχείρησής του. Όπως επισήμανε, ο χώρος διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και τον κατάλληλο εξοπλισμό (γερανογέφυρες, μηχανήματα, ηλεκτροσυγκολλήσεις), ενώ καλύπτει και τις απαιτήσεις ασφάλειας, καθώς φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από την ίδια την εταιρεία.

Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι τον χώρο επισκέφθηκαν ο γλύπτης και ο συντηρητής του έργου, οι οποίοι τον έκριναν απολύτως κατάλληλο, ενώ, σύμφωνα με τον καθηγητή, πληροί ακόμη και υψηλότερες προδιαγραφές από εναλλακτικούς χώρους που είχαν εξεταστεί στην Αθήνα.

Τέλος, ο κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε ότι στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση της συντήρησης του Ανδριάντα στον συγκεκριμένο χώρο στην Τρίπολη, με εκτιμώμενη διάρκεια εργασιών περίπου τριών (3) μηνών, σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές και τεχνικές προδιαγραφές.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 18:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Μηπως να μην ασχολούμαστε συνεχώς με παντελώς αδιαφορα πραγματα; Τραβα φτιάξε την πλαταεία κατάλληλη για ΑΜΕΑ και ασε τους εγωισμους. Εαν καποιος κινείται με αμαξίδιο πρέπει να κάνετι τον γύρο - που ειναι ανεφικτος γιατι τον εμποδιζουν τα τραπεζακια απο καφέ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 17:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο δήμαρχε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 17:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Το βλέπω εγώ ότι ΤΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ.....!!!!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...