Menu
RSS
Δευτέρα, 02/02/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Αντίστροφη μέτρηση για τη συντήρηση του Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - Θα μεταφερθεί στη ΒΙΠΕ και θα επιστρέψει σε περίπου τρεις μήνες (vd)

Αντίστροφη μέτρηση για τη συντήρηση του Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - Θα μεταφερθεί στη ΒΙΠΕ και θα επιστρέψει σε περίπου τρεις μήνες (vd)

Ξεκίνησαν και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, οι εργασίες προετοιμασίας συντήρησης και αποκατάστασης του εμβληματικού,για την πόλη της Τρίπολης, αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έργο του Έλληνα γλύπτη, Φάνη Σακελλαρίου, στο κέντρο της Πλατείας Άρεως.

Ο έφιππος ανδριάντας του «Γέρου του Μοριά», το σημαντικό τοπόσημο για την ιστορική κληρονομιά της Αρκαδικής πρωτεύουσας, πρόκειται 55 χρόνια μετά τα εγκαίνια του μνημείου το 1971, να μεταφερθεί σε κλειστό χώρο εργοστασίου της ΒΙΠΕ Τρίπολης, για την συντήρησή του.

Η έναρξη προετοιμασίας ξεκίνησε με την τοποθέτηση σκαλωσιών στο χώρο εγκατάστασης του ανδριάντα στην Πλατεία Άρεως , ώστε να πραγματοποιηθούν αρχικά οι εργασίες απομάκρυνσής του από εκεί και η ασφαλής μετακίνησή του στο εργαστήριο που έχει στηθεί για τη συντήρησή του. Πρόκειται για μια διαδικασία εξαιρετικά λεπτή και δύσκολη  όπως υποστήριξε και ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, γλύπτης κος Μάρκος Γεωργιλάκης που βρέθηκε στο χώρο για την απαιτούμενη αυτοψία και τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες της όλης επιχείρησης.

Ο κος Γεωργιλάκης αναφερόμενος στις εργασίες συντήρησης του αγάλματος επεσήμανε στα ΜΜΕ ότι πρόκειται για μια διαδικασία επιβεβλημένη καθώς το έργο έχει υποστεί σοβαρές φθορές που θα οξύνονται όσο ο χρόνος περνά ενώ έθεσε κυρίως θέμα ασφάλειας για την στατικότητα του ανδριάντα πέραν του θέματος της αισθητικής.

Τέλος, ο κος Γεωργιλάκης τόνισε ότι η απομάκρυνσή του θα γίνει μόλις ο καιρός το επιτρέψει ενώ η επιστροφή του στο χώρο της πλατείας Άρεως υπολογίζεται σε περίπου 3 μήνες, ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη των εργασιών συντήρησης - αποκατάστασης και μετά από λεπτομερή εξέταση των φθορών που έχει υποστεί το μνημείο.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...