Αυτός είναι ο λόγος που κόβονται δένδρα σε πάρκα της Τρίπολης - "Υπήρχε κίνδυνος να πέσουν και να συμβεί ατύχημα - Η απόφαση είναι του Δασαρχείου"
Τις τελευταίες ημέρες στο Δημοτικό Πάρκο της Πλατείας Άρεως στην Τρίπολη πραγματοποιούνται κοπές δέντρων.
Απαντήσεις για το ζήτημα έδωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τρίπολης, Ηλίας Κούρος, ο οποίος φιλοξενήθηκε το πρωί στη δημοτική ραδιοφωνία. Όπως εξήγησε, οι παρεμβάσεις εντάσσονται σε διαχειριστική μελέτη που έχει εεγκριθεί από τη Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του δημοτικού πάρκου.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η απομάκρυνση 15 επικίνδυνων δέντρων – κυρίως πεύκων – καθώς και κλαδεύσεις και αραιώσεις της βλάστησης. Παράλληλα, σχεδιάζεται η σταδιακή φύτευση περίπου 400 νέων δέντρων και 250 θάμνων, στο πλαίσιο συνολικής αναβάθμισης του πρασίνου.
Ο κ. Κούρος υπογράμμισε ότι τα δέντρα που απομακρύνονται έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, καθώς παρουσιάζουν έντονη κλίση ή σημάδια γήρανσης, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης και πρόκλησης τραυματισμών.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη διαδικασία υλοποίησης των εργασιών. Όπως σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια των δασοκομικών και φυτοτεχνικών παρεμβάσεων (φυτεύσεις, κλαδεύσεις, αραιώσεις), θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του Δασαρχείου Τρίπολης, ενώ υπάλληλός του θα παρίσταται για την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εργασιών.
Επιπλέον, πριν από την υλοτομία και απομάκρυνση των μεγάλων και υπέργηρων δέντρων, θα έχει προηγηθεί η φύτευση νέων φυταρίων, ώστε να διασφαλιστεί η σταδιακή αντικατάσταση του φυτικού κεφαλαίου του πάρκου.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Tags:
Κοπή δένδρων, Τρίπολη, Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας, Δασαρχείο Τρίπολης, Ηλίας Κούρος, Δήμος Τρίπολης,Σχετικά Άρθρα
- Κώστας Τζιούμης: «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη της νέας γενιάς, προσφέροντάς της βήμα έκφρασης» (vd)
- Έξι κλοπές εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τρίπολης
- Κώστας Τζιούμης: «Θωρακίζουμε το δήμο μας απέναντι σε κάθε απειλή»
- «Η κορυφαία ιστορικός Μαρία Ευθυμίου καθήλωσε το κοινό της Τρίπολης» (εικόνες)
- Περθώρι | Άψογη η άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς – Συγχαρητήρια σε όλους! (vd)
7 σχόλια
-
μισεί κάθετι όμορφο
-
Τόση ειρωνεία "κύριε" Κώστα δεν την περίμενα. Είμαι 55 χρονών και δεν θυμάμαι άλλη φορά να μπήκε πριόνι και σκούπα στο πάρκο από όλους τους προηγούμενους δημάρχους. Αν έπεφτε ένα κλαδί πάνω σε κεφάλι διερχόμενου θα είχατε την ίδια ειρωνεία?
-
Την Πέμπτη έχει Μουσχαροκεφαλή στην υπόγα του Ροεινιώτη.
-
ολα καλα', αλλα' χρειαζεται και αρκετο' χωμα νομιζω.
-
Ε, βέβαια, ευτυχώς που δεν έπεσαν ήδη, σε πεζούς, σε αυτοκίνητα, στα τουριστικά λεωφορεια. Ηρθε η κατάλληλη στιγμή.
-
Μπράβο....!!!
-
Και με το πάρκο ο μόνος δήμαρχος που ασχολήθηκε ήταν ο Τζιούμης κανένας άλλος






