Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εθελοντικός καθαρισμός σε Τυρό και Πλάτανο Κυνουρίας (βίντεο)!

Εθελοντικός καθαρισμός σε Τυρό και Πλάτανο Κυνουρίας (βίντεο)!

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συμμετάσχει και φέτος, για 4η φορά, στην Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα μας. Η εκστρατεία αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και επιχειρεί τη φετινή χρονιά να «φωτίσει» το θέμα της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αλιέα.

Σκοπός της δικής μας προσπάθειας είναι να στρέψουμε το ενδιαφέρον και την ενέργειά μας – καθώς και όλων όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους εθελοντικούς καθαρισμούς - προς το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον, στη διαφύλαξη του θαλάσσιου, παράκτιου και φυσικού μας πλούτου. Αυτόν τον στόχο προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μέσα από την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού, αλλά και την κινητοποίηση των Τοπικών Αρχών, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είδη και οικότοποι από τα απορρίμματα.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία, συλλόγους, οργανώσεις, εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, να πάρουν μέρος στους εθελοντικούς καθαρισμούς που θα πραγματοποιηθούν στην Προστατευόμενη Περιοχή Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού:

στον Πλάτανο, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 09:00 πμ. (ραντεβού στην πλατεία «Χαρές»)

στον Τυρό, την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 08:30 πμ. (ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο Τυρού)

στο Γεράκι, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 πμ. (ραντεβού στη θέση Κάτω Βρύση)

Επισημαίνουμε ότι έχει διασφαλιστεί η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κυρίως τους Δήμους Β. Κυνουρίας, Ν. Κυνουρίας και Ευρώτα, για την παροχή προσωπικού καθαριότητας και απορριμματοφόρων για τη συλλογή και την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλεχθούν. Επίσης πρόκειται να παρασχεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες ο απαραίτητος εξοπλισμός για έναν ασφαλή καθαρισμό (βλ. γάντια, σακούλες, νερά).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, Τηλ.: 27550 22021, Φαξ.: 27550 22025, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στους κατά τόπους Δήμους.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...