Menu
RSS
Τετάρτη, 09/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με τον υποψήφιο βουλευτή Κώστα Ζαχαριά, συναντήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αρκαδίας, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη στο σταθμό του πεζοπόρου τμήματος, στο Νεοχώρι Μαντινείας.

p>Στις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχτηκε η σημαντική υστέρηση  στελέχωσης που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έλλειψη προσωπικού και μάλιστα εν όψει της θερινής περιόδου, τα ζητήματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Ενώ στην Πυροσβεστική υπηρεσία υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων, μόνιμοι, συμβασιούχοι 5ετούς υποχρέωσης και εποχικοί, οι πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους, αφού καθυστερεί επικίνδυνα και εκκρεμεί πανελλαδικά η πρόσληψη 1903 εποχικών πυροσβεστών για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της καλοκαιρινής περιόδου εκ των οποίων 90 για το Νομό Αρκαδίας.

Προβλήματα εντοπίζονται και από τις σοβαρές ελλείψεις ειδών ατομικής προστασίας, αλλά και την απουσία πιστώσεων για μετακινήσεις εκτός έδρας και για υπερωρίες των συμβασιούχων, που αποκλείουν τη συμμετοχή τους σε πολλές περιπτώσεις αστικών και δασικών πυρκαγιών.

Η αποκέντρωση στη λειτουργία της Υπηρεσίας είναι αναγκαία όπως και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός με στόχο την πρόληψη και όχι την καταστολή των πυρκαγιών, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η σύσταση ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας με την ενεργοποίηση της Δασικής Υπηρεσίας .

Για άλλη μια φορά περιμένουμε με άγχος και ανασφάλεια την καλοκαιρινή περίοδο, με χιλιάδες στρέμματα δασικής και γεωργικής γης να έχουν γίνει στάχτη τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε πιστώσεις και προσωπικό για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στον ενιαίο φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, με στόχο την πρόληψη και την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών με πρώτη την δασική υπηρεσία. 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...