Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέθανε σε ηλικία 78ετών ο Σταμάτης Μακρής

Πέθανε σε ηλικία 78ετών ο Σταμάτης Μακρής
Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 78 χρονών ο Σταμάτης Μακρής, γνωστός στην Αρκαδία για την ενασχόλησή του με την καταγραφή και απόδοση δημοτικών τραγουδιών.


Το έργο του «Το δημοτικό τραγούδι, βίωμα και μεράκι» αποτελεί μία σημαντική πηγή για το δημοτικό τραγούδι και περιλαμβάνει ένα βιβλίο και μία σειρά CD με 300 παραδοσιακά τραγούδια. Στο βιβλίο καταγράφονται οι στίχοι των τραγουδιών καθώς και στοιχεία λαογραφικά και ιστορικά. Επίσης τα τραγούδια έχουν εκτελεστεί από τον ίδιο.

Ο Σταμάτης I. Μακρής γεννήθηκε στη Μυγδαλιά της Γορτυνίας το 1936. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Δάσκαλος, υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία της χώρας και επί δεκαπενταετία στα Πρότυπα Δημοτικά Σχολεία της Ακαδημίας. Έκλεισε την σταδιοδρομία του Σχολικός Σύμβουλος στην περιφέρεια Γορτυνίας. Γνώστης και ερμηνευ¬τής του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού, εμφανίστηκε σε ανάλογες εκπομπές του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης. Έπαιζε κλαρίνο, φλογέρα, λαούτα, βιολί, ντέφι, τουμπελέκι, ακορντεόν.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στην Τρίπολη στον Iερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στις 4 το μεσημέρι. Η σορός του θα είναι εκεί από τις 3μμ

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Πηγή - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...