Menu
RSS
Τετάρτη, 02/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων του Παράλιου Άστρους στην Τρίπολη εξετάζουν στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων του Παράλιου Άστρους στην Τρίπολη εξετάζουν στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά όσο πλησιάζει η τουριστική περίοδος στο παράλιο Άστρος έχουν γίνει καταγγελίες, από φιλοζωικές εταιρείες, για δηλητηριάσεις αδέσποτων.

Στους δρόμους, στην πλατεία, στην παραλία, το τελευταίο μήνα κυρίως, βρίσκονται τα πτώματα των άτυχων ζώων. Μια εικόνα που εκτός ότι είναι λυπηρή δημιουργεί και μια κακή εντύπωση για ένα τουριστικό μέρος που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών και που άλλα χρόνια, δεν είχε παρόμοια προβλήματα.  

p>Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού ούτε τα ζώα θέλουν να σκοτώνονται ούτε να δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των μαγαζιών τους μιας και περιμένουν το καλοκαίρι για να δουλέψουν.

Οι κάτοικοι είναι σχεδόν καθημερινά θεατές αυτής της κατάστασης. Ενήμερη είναι και η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία η οποία καταδικάζει το γεγονός και καλεί σε μια οργανωμένη προσπάθεια τα μέλη και τους φίλους της για να αποτραπεί το φαινόμενο.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχαμε με το δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κύριο Μανόλη Σκατζό, δήλωσε ότι ο δήμος είναι γνώστης του προβλήματος και βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας μιας λύσης που να μην κοστίζει πολλά χρήματα στο δήμο. Ο δήμος τον τελευταίο ενάμιση μήνα ψάχνει λύσεις ώστε να μαζευτούν τα αδέσποτα και να υπογραφεί σύμβαση για να σταλούν σε ένα ασφαλές μέρος τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους κατοίκους.

Υπάρχει μια σκέψη να υπογραφεί σύμβαση με το δήμο Τρίπολης για να μεταφερθούν τα αδέσποτα ζώα στην Τρίπολη με ένα κόστος που να μπορεί ο δήμος να αντέξει. Τόνισε ότι η κοινωνία είναι συνένοχη γιατί παρατηρείται ότι τα ζώα παραμελούνται μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι όπου οι ιδιοκτήτες τους φεύγουν και τα παρατούν στους δρόμους. Τέλος πρόσθεσε ότι καταδικάζει κάθε είδους ενέργεια εξόντωσης των ζώων αλλά οι συνθήκες που ζουν οι άνθρωποι είναι τραγικές τη σήμερον ημέρα και θα πρέπει να φροντίσουμε πρώτα για τους ανθρώπους.

Ρεπορτάζ – Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...