Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τους Μικρασιάτες πρόσφυγες τίμησε η Τρίπολη – Συγκινημένος ο Γιώργος Καραγιάννης (vd)

Τους Μικρασιάτες πρόσφυγες τίμησε η Τρίπολη – Συγκινημένος ο Γιώργος Καραγιάννης (vd)
Στη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε το πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία Φιλικών, όπου από πέρυσι υπάρχει το Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού.
Αρχικά, τελέστηκε Δοξολογία στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, ενώ στη συνέχεια, στην πλατεία Φιλικών, εψάλει επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ο πανηγυρικός από τον Νίκο Τσιαμούλο. «Αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή για όλους μας. Πέρυσι αναδείξαμε το μεγαλύτερο μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού στη χώρα μας, με τη βοήθεια του δωρητή μας, κ. Γιώργου Καραγιάννη» είπε ο Ν. Τσιαμούλος, ο οποίος είπε ότι το ’22 πρόσφυγες της Μικράς Ασίας κινήθηκαν και προς τη Συρία, που σήμερα δοκιμάζεται πολύ έντονα …
Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, χωρίς τη προσφορά του οποίου δεν θα είχε γίνει αυτό το μνημείο.
Παρών ήταν φυσικά και ένας από τους τελευταίους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ο κ. Τάσος Μουκάκης ο οποίος είπε ότι όποιος ξεχνά το παρελθόν, δεν έχει μέλλον...
Ο ίδιος σε δηλώσεις του ήταν πολύ συγκινημένος και παρότρυνε τα νέα παιδιά να ξέρουν την ιστορία και να διδάσκονται από το παρελθόν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τι σημαίνει Πατρίδα, ενώ για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας είπε ότι έφεραν μία άλλη κουλτούρα και το Έθνος έκανε βήματα προόδου.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Αναστάσιος Κακλαμάνος είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχισαν και πολέμησαν για εμάς, για να έχουμε την Ελευθερία μας. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...