Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα κανονιστική – Τι προβλέπει για τραπεζοκαθίσματα και τέντες στην «Πετρινού»!

Νέα κανονιστική – Τι προβλέπει για τραπεζοκαθίσματα και τέντες στην «Πετρινού»!
Με κατά πλειοψηφία απόφαση εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και οδεύει προς το Δημοτικό Συμβούλιο η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους της Τρίπολης (πεζόδρομους, πλατείες κλπ).
Ειδικά για την Πλατεία Πετρινού και τον ενοποιημένο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, αναφέρεται ότι «επιτρέπεται στους κοινόχρηστους χώρους η κατασκευή τέντας (κινητό προστέγασμα) χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, έως ότου αντικατασταθεί από πέργκολες μετά από τη μελέτη και έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας, και εφόσον 6 τύχει της έγκρισης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπου και θα καθορίζονται τα υλικά κατασκευής, η μορφή και το μέγεθος αυτών και γενικά όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία αυτών και σύμφωνα κάθε φορά με τον ισχύοντα Οικοδομικό Κανονισμό. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπονται οι προαναφερόμενες κατασκευές, μόνο στα άκρα των ΟΤ. 258, 332Α’, 332, 343, 344, 330, 261 που βρίσκονται απέναντι από την Πλατεία Πετρινού και τον ενοποιημένο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, επί των προσόψεων των καταστημάτων για πλάτος 3,50μ. και μέσα στο νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο και όχι πέρα από την αρχή των στηθαίων των παρτεριών των δέντρων.»
Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι στην «θα παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος στην όψη του καταστήματος (το 70%, και από το Δήμαρχο ως το 100% της όψης), πλάτους μέχρι 3,50μ. από την πρόσοψη του καταστήματος προς τον κοινόχρηστο χώρο και εφόσον αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, και δεν παρεμβάλλεται παρτέρι με δέντρο. Στην περίπτωση αυτή ο παραχωρούμενος κοινόχρηστος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα φτάνει ως το όριο της αρχής του κράσπεδου του παρτεριού».
Επίσης, τονίζεται: «Βάσει του άρθρου 2 της αριθ. 52907/28-12-2009 (Φ.Ε.Κ. 2621Β' / 31-12-2009) Υπουργικής Απόφασης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών, επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών, με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50μ. (του κρασπέδου μη συνυπολογιζόμενου) ελεύθερο από κάθε είδους σταθερό ή κινητό εμπόδιο και μέγιστη αποδεκτή εγκάρσια κλίση 2%.»
Ενώ, «Σε όλους τους πεζόδρομους (υφιστάμενους και μελλοντικούς) του Δήμου Τρίπολης, σύμφωνα με το άρθρο 2 της αριθ. 52907/2009 Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται ελεύθερη ζώνη με ελάχιστο 13 πλάτος 3,50μ., για την προσπέλαση και εξυπηρέτηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, που παραμένει ακάλυπτη καθ’ ύψος σε όλο το μήκος και το πλάτος της.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...