Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ελεγχόμενη» - Σε ποιους δρόμους θα εφαρμοστεί στην Τρίπολη – Πως «θα «κλείνουμε» θέση παρκινγκ!

«Ελεγχόμενη» - Σε ποιους δρόμους θα εφαρμοστεί στην Τρίπολη – Πως «θα «κλείνουμε» θέση παρκινγκ!
Το σχέδιο ελεγχόμενης στάθμευσης για το οποίο ήδη έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Δημοτική Κοινότητα προβλέπει ότι για το κέντρο της Τρίπολης, εντάσσονται 685 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων (370 στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και 315 στα μισθωμένα 4 οικόπεδα). Εκ των οποίων οι 32 είναι θέσεις στάθμευσης οχημάτων εφοδιασμένων με το ειδικό δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ (18 στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και 15 στα μισθωμένα οικόπεδα). Εντάσσονται επίσης 33 θέσεις δικύκλων στο σύνολο των οδών εφαρμογής και 7 θέσεις λεωφορείων επί μισθωμένων ακινήτων.
 
ΠΩΣ ΘΑ «ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ» ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ!
Η νόμιμη κατάληψη των χώρων στάθμευσης μπορεί να πραγματοποιηθεί:
1) κατά προτεραιότητα, με την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου στο δεσμευμένο πενταψήφιο αριθμό 19040. Η δέσμευση των θέσεων από τους πολίτες, θα γίνεται μέσω αποστολής κατάλληλα διαμορφωμένου μηνύματος SMS, το οποίο θα
περιλαμβάνει τον τετραψήφιο αριθμό της θέσης που αυτό καλύπτει ή
2) με την χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 2,00€), ή
3) με έκδοση κάρτας προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης χωρίς χρονικό περιορισμό, σε χώρους στάθμευσης εκτός οδών, ανά μήνα ή έτος. Το τέλος καταβάλλεται άπαξ στην έναρξη του μήνα (ή για περισσότερους μήνες) ή του έτους χρήσης στο Δήμο, για ένα μόνο συγκεκριμένο αυτοκίνητο του χρήστη και ανανεώνεται πριν την λήξη της ισχύος του με ευθύνη του δικαιούχου ατελώς, με την έκδοση ετήσιας ειδικής κάρτας μόνιμου κατοίκου σε θέσεις με ειδική, για το σκοπό αυτό, σήμανση.
5) με έκδοση ειδικής κάρτας Απαλλαγής τελών στάθμευσης, λόγω παραχώρησης σε
άλλες υπηρεσίες ή άλλους οργανισμούς, μετά από σχετικές αποφάσεις του ΔΣ για την
εξυπηρέτηση των αναγκών στάθμευσης των υπηρεσιών αυτών.
 

ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ

Ερμού
Κύπρου
Γρηγορίου Ε’
Νεομάρτυρος Παύλου
Εθνικής Αντίστασης
Δαρειώτου
Δημητρακοπούλου
Σπετσεροπούλου
Οικονομίδου
Αποστολοπούλου
Δεληγιάννη
Φωτάκου
Νικηταρά
28ης Οκτωβρίου
Ουάσινγκτον
Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου
Πλατεία Γεωργίου Α’
Πλατεία Κολοκοτρώνη
Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς
 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Ερυθρού Σταυρού
Εθνομαρτύρων και Φωτάκου
Διοτίμας και Δούνια
Διοτίμας και Δήμητρος
Καρακάλου
Οικονομίδου και Παπαναστασίου
Οικονομίδου
Ππαναστασίου
Ελ. Βενιζέλου
Δημητσάνας
Λαγοπάτη
Παπαρρηγοπούλου
Παπαρρηγοπούλου και Παυσανίου
Σεραγίου
28ης Οκτωβρίου (δύο μισθωμένα)
Νικηταρά και Ταξιαρχών.
 

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Για τη λειτουργία του ΣΕΣ δημιουργούνται οι παρακάτω κατηγορίες θέσεων ανεξαρτήτως οδού:
Α. Θέσεις στάθμευσης αυξημένης εναλλαγής ΤΥΠΟΥ Ι-Κόκκινης Σήμανσης: Οι θέσεις αυτές είναι θέσεις αιχμής, λόγω της υψηλής ζήτησής τους για στάθμευση και επιτρέπεται σε αυτές να σταθμεύουν μόνο επισκέπτες του κέντρου της πόλης. Στις θέσεις αυτές προβλέπεται ολιγόλεπτη στάθμευση οχημάτων, με μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια την μισή ώρα (30 λεπτά), με τέλος στάθμευσης 1,48€ (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ) με την αποστολή ενός γραπτού μηνύματος ή 2€ με την τοποθέτηση της ξυστής κάρτας. Το τέλος αυξάνεται κατά ισόποσο ποσό για ανανέωση στάθμευσης ανά μισή ώρα, προκειμένου να αποθαρρύνεται η μακροχρόνια στάθμευση. Δεν επιτρέπεται η στάθμευση σε αυτές των χρηστών κάρτας προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης χωρίς χρονικό περιορισμό.
Β. Θέσεις στάθμευσης μειωμένης εναλλαγής ΤΥΠΟΥ ΙΙ -Πορτοκαλί Σήμανσης: Στις
θέσεις αυτές επιτρέπεται να σταθμεύουν επισκέπτες του κέντρου της πόλης, είτε κάνουν χρήση καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης χωρίς χρονικό περιορισμό, είτε όχι. Στις θέσεις αυτές προβλέπεται ολιγόωρη στάθμευση οχημάτων, με μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια την μία (1) ώρα. Τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση μίας (1) ώρας σε 1,48€ με την αποστολή ενός γραπτού μηνύματος (στο κόστος 1,48€ συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ) ή 2€ με την τοποθέτηση της ξυστής κάρτας και αυξάνονται κατά ισόποσο ποσό ανά μία ώρα. Στις θέσεις που προορίζονται για μόνιμους κατοίκους, θα υπάρχει επιπλέον σήμανση, με τα αρχικά ΜΚ(Μόνιμος Κάτοικος) στην αρίθμηση της θέσης και ειδική μπλε πινακίδα σήμανσης της θέσης (Ρ/ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ).
Γ. Θέσεις στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης ΤΥΠΟΥ ΙΙΙ– Πράσινης
Σήμανσης: Στις θέσεις αυτές επιτρέπεται η στάθμευση στους ιδιόκτητους ή ενοικιαζόμενους δημοτικούς χώρους στάθμευσης. Τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση έως δύο (2) ώρες σε 1,48€ με την αποστολή ενός γραπτού μηνύματος (στο κόστος 1,48€ συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ) ή 2€ με την τοποθέτηση της ξυστής κάρτας και αυξάνονται κατά ισόποσο ποσό ανά μία ώρα, προκειμένου για την ορθολογικότερη διαχείριση των διαθέσιμων θέσεων. Στις θέσεις που προορίζονται για μόνιμους κατοίκους θα υπάρχει επιπλέον σήμανση με τα αρχικά ΜΚ (Μόνιμος Κάτοικος) στην αρίθμηση της θέσης και ειδική μπλε πινακίδα σήμανσης της θέσης (Ρ/ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ).
 

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις 17:30 έως τις 21:00, ενώ για το Σάββατο από τις 8:00 έως τις 15:00. Η στάθμευση είναι ελεύθερη τις Κυριακές και τις εθνικές και τοπικές αργίες.
Στις θέσεις των κατοίκων και τις ειδικές θέσεις η στάθμευση ισχύει όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες, με την ανάρτηση της κάρτας Μόνιμου Κατοίκου .
Στις ΜΠΛΕ θέσεις ΑΜΕΑ θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα όλες τις ώρες και μέρες τα οχήματα που έχουν εφοδιαστεί με το ειδικό ( Π.Δ. 241/2005 ) δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Αποκλειστικά για τις οδούς εφαρμογής του ΣΕΣ: Επιτρέπεται ελεύθερα η στάση και η στάθμευση φορτηγών οχημάτων, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 8 τόνους, για φορτοεκφόρτωση και τροφοδοσία καταστημάτων στις οδούς εφαρμογής του ΣΕΣ, κατά τις ώρες 06:00 έως 08:00 κάθε μέρα και 15:00 έως 17:00 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση φορτηγών (ΙΧ ή ΔΧ) άνω του ενός(1) τόνου ωφέλιμου φορτίου στο εύρος του ΣΕΣ κατά τις ώρες λειτουργίας του.
Οι χρονικοί περιορισμοί δεν ισχύουν:
• Για τα δίκυκλα τα οποία επιτρέπεται να σταθμεύουν ελεύθερα όλο το 24ωρο εντός των περιοχών που εφαρμόζεται το ΣΕΣ, μόνο αν και όπου υπάρχει κατάλληλη σήμανση και όχι στις θέσεις που προβλέπονται για τα αυτοκίνητα.
• Για τα οχήματα που φέρουν το ειδικό (Π.Δ. 241/2005) δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ.
• Για τις θέσεις που έχουν ενοικιασθεί σε ετήσια βάση για επαγγελματίες.
• Για τα οχήματα με κάρτα μόνιμου κατοίκου στους χώρους στάθμευσης
 

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η παράνομη στάθμευση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 20€.
 

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Η στάθμευση των μόνιμων κάτοικων επιτρέπεται στις θέσεις στάθμευσης επί των οδών ΤΥΠΟΥ ΙΙ και στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης (ιδιόκτητους ή ενοικιαζόμενους), που έχουν επιπλέον σήμανση με τα αρχικά ΜΚ (Μόνιμος Κάτοικος) στην αρίθμηση της θέσης και ειδική μπλε πινακίδα σήμανσης της θέσης (Ρ/ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ), ατελώς, μετά την έκδοση ειδικής ετήσιας κάρτας. Η στάθμευση θα επιτρέπεται με τη τοποθέτηση από τον χρήστη, σε εμφανή σημείο του μπροστινού μέρους του αυτοκινήτου (εμπρόσθιο παρμπρίζ), της ειδικής κάρτας. Πάνω στην κάρτα θα αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, το χρονικό διάστημα ισχύος της και η περιοχή επιτρεπόμενης στάθμευσης. Η κάρτα θα εκδίδεται έπειτα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, με το γνήσιο της υπογραφή του, η οποία θα συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά: βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, όπου να αναγράφεται η οδός κατοικίας, αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας της κατοικίας εντός της περιοχής αίτησης, ή αντίγραφο του μισθωτηρίου κατοικίας εντός της περιοχής αίτησης, αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ της μόνιμης κατοικίας, αντίγραφο της φορολογικής τους δήλωσης (έντυπο Ε1) του τελευταίου οικονομικού έτους και πρόσφατο επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται με αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Τμήμα Εσόδων). Η ανανέωση της κάρτας θα πρέπει να γίνεται δέκα εργάσιμες μέρες πριν την λήξη της, με ευθύνη του δικαιούχου, εάν το διάστημα είναι μικρότερο το έτους. Προς διευκόλυνση της διαχείρισης των θέσεων αυτών η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πραγματοποιεί ένα μήνα πριν την λήξη κάθε έτους ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι θέσεις θα δίδονται προς χρήση, έπειτα από τον έλεγχο πληρότητας των κριτηρίων με σειρά προτεραιότητας για κάθε νέο έτος. Μετά το πέρας της διαδικασίας έλεγχου και των δικαιολογητικών και το αργότερο μέχρι την λήξη κάθε οικονομικού έτους, θα προκύπτει για κάθε νέο έτος, ο πίνακας των αυτοκινήτων που αποκτούν το δικαίωμα, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Λόγω της διατήρησης του δικαιώματος διακοπής της χρήσης ή της μη ανανέωσης του από τον χρήστη, η περίοδος των αιτήσεων θα διαρκεί έως το τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους και επομένως η πρόσκληση θα παραμένει ανοικτή για το ίδιο διάστημα, ώστε οι αιτήσεις που θα κατατίθενται μετά την ανακοίνωση του ετήσιου πίνακα, με τα αυτοκίνητα που έχουν λάβει το σχετικό δικαίωμα για το έτος και αποχωρούν από την λίστα, να λαμβάνονται υπόψη και αυτές, στην κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργούνται. Στην περίπτωση πρόωρης διακοπής της χρήσης, ο χρήστης επιστρέφει την κάρτα στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου.

1 σχόλιο

  • Κώστας
    Κώστας Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 18:12 Σύνδεσμος σχολίου

    2 ευρώ την ώρα????!!!!μήπως είναι πολλά κύριοι????

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...