Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Τέλος" η μεταφορά δικαιωμάτων οικογενειακών τάφων από Μεταμόρφωση, Αγία Βαρβάρα και Άγιο Αθανάσιο στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας!

"Τέλος" η μεταφορά δικαιωμάτων οικογενειακών τάφων από Μεταμόρφωση, Αγία Βαρβάρα και Άγιο Αθανάσιο στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας!
Κατά πλειοψηφία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Θεόδωρου Καραλή, αποφάσισε να μην γίνεται πλέον η μεταφορά δικαιωμάτων από τα πρώην Ενοριακά Κοιμητήρια Μεταμορφώσεως, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Αθανασίου ενορίας Ταξιαρχών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης αφού από την Ίδρυσή τον μέχρι σήμερα έχουν περάσει 23 έτη.
Στην εισήγηση αναφέρθηκε ότι «με την 598/02-02-1993 Απόφαση τον Νομάρχη (ΦΕΚ 111/02-03-1993 ΦΕΚ τεύχος Β) ιδρύθηκε το Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης σε χώρο που τμήμα τον οποίον παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη και τμήμα τον οποίου έχει αγοραστεί από το Δήμο και το ΝΠΔΔ «Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης».
Κατά την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου και για την διευκόλυνση των κατόχων οικογενειακών τάφων στα Ενοριακά Κοιμητήρια υπήρξε η ευχέρεια μεταφοράς των δικαιωμάτων των οικογενειακών τάφων από τα τρία ενοριακά κοιμητήρια (Μεταμορφώσεως, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Αθανασίου Ταξιαρχών)στο Δημοτικό Κοιμητήριο. Επειδή από την έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου έχει παρέλθει το διάστημα είκοσι τριών ετών και ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις που κατά τη γνώμη μας υπερκαλύπτουν τούς υφιστάμενους στα ενοριακά κοιμητήρια οικογενειακούς τάφους που υπήρχαν σε αυτά μέχρι το έτος 1993 προτείνουμε προς την Ιερά Μητρόπολη να σταματήσει πλέον η μεταφορά δικαιωμάτων οικογενειακών τάφων προς το Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης και καλείται το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.»
Την απόφαση δεν ψήφισε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ζαμπαθά διότι όπως είπε «ήδη κάποιοι έχουν καρπωθεί το δικαίωμα μεταφοράς τον οικογενειακού τούς τάφού και άλλοι δεν Θα έχουν την ευκαιρία αυτή.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...