Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης σε μία δεκάλεπτη ταινία! (vd)

Η ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης σε μία δεκάλεπτη ταινία! (vd)
Τα κτήρια αφηγούνται; Μήπως, όχι μόνο μονολογούν, αλλά και συνομιλούν το ένα με το άλλο; Η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, Γεωργία Τσουραπά, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Λούτος και δυό εθελόντριες (Α. Νεκίδου και Μ. Κολαρα), αναπαριστούν την πορεία της βιβλιοθήκης στην αρχική της έδρα, το Μαντζούνειο Μέγαρο, από την ίδρυσή της το 1927 μέχρι και το 2009 και τη μετεγκατάστασή της στο νέο, αλλά, ωστόσο, προσωρινό κτήριο.
Περιγράφονται γεγονότα και εμπειρίες και ανακαλούνται νοσταλγικές μνήμες συνυφασμένες με την προσφορά της Βιβλιοθήκης στην παιδεία και στον πολιτισμό.
Οι συσσωρευμένες και χρόνιες φθορές του Μαντζουνείου οδήγησαν στην αναγκαστική μεταστέγαση της Βιβλιοθήκης.Ωστόσο το ιστορικό κτίριο εξακολουθεί να στεγάζει την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.
Η προσδοκώμενη επιστροφή της Βιβλιοθήκης στην ιστορική της έδρα εφόσον ανακαινιστεί αποτελεί παραδειγματική αξιοποίηση ιστορικού κτιρίου για σύγχρονες δράσεις και εκπληρώνει τη βούληση των δωρητών Μαντζούνη.
Η ταινία διάρκειας δέκα λεπτών, παρουσιάστηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Arcadian Screenings και μπορείτε να τη δείτε παρακάτω!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...