Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μία «καλή πρακτική» του Δήμου Τρίπολης θα βραβευτεί στην Κρήτη!

Μία «καλή πρακτική» του Δήμου Τρίπολης θα βραβευτεί στην Κρήτη!
Την μετακίνηση του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή (από 13/05/2017 έως και 15/05/2017) στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χερσόνησο), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.
Ο Δήμαρχος θα συμμετέχει σε συναντήσεις με Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές της Κρήτης 13&14/5/2017 και στην βράβευση που θα γίνει στις 15/5/2017.
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ο Δήμαρχος της Τρίπολης προκειμένου για την επίτευξη των στόχων μιας αποτελεσματικής διαχείρισης των προβλημάτων που καλούνται οι τοπικές αυτοδιοικήσεις να αντιμετωπίσουν και με σκοπό των βέλτιστη ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών τους, προγραμμάτισε συζητήσεις για την ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτικές στρατηγικές των δήμων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, με Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές της Κρήτης.
Επιπλέον στις 15/5/2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει το Δήμο Τρίπολης για την καλή πρακτική ενοποίησης του αστικού και αγροτικού χώρου του Δήμου Τρίπολης μέσω της συγχρηματοδοτούμενης δράσης ΕΣΠΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».
Την παρουσίαση της πρακτικής πραγματοποιεί από την Δ/νση Προγραμματισμού του Δήμος Τρίπολης ,η κα Αικατερίνη Σιάμπου, ως υπηρεσιακά αρμόδια και υπεύθυνη υλοποίησης, διαχείρισης και υποβολής προς βράβευση της καλής πρακτικής, στην αντίστοιχη πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και η οποία θα βρεθεί στις 15/5/2017 στην Κρήτη για το σκοπό αυτό.
Το Πρόγραμμα βράβευσης έχει σχεδιαστεί από το Κέντρο Τεχνογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης για να αναδείξει τους Δήμους, που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες ή πρότυπα σχέδια σε βασικούς τομείς της δραστηριότητάς τους, με σημαντικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία.
Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους πραγματοποιείται, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ. Στόχος του Προγράμματος είναι ο εντοπισμός, η δημόσια αναγνώριση και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους Δήμους της χώρας.
Η πρόσκληση για υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ήταν από 24 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2 2016 και η αίτηση του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε αρχικά στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα και διαβιβάστηκε με το αρ 50806/11-10-2016 πρωτόκολλο εξερχομένων εγγράφων του Δήμου μας για δύο Καλές πρακτικές, οι οποίες και οι δύο βρέθηκαν στην πρώτη εξάδα μετά την αξιολόγηση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων του Δημοτικού Συμβούλου Νικολάου Δημητρίου ο οποίος ψήφισε κατά και των Δημοτικών Συμβούλων  Κάμαρη Ηλία και Τσούκα Αναστάσιου που ψήφισαν παρών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...