Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ακυρώθηκε η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πετρινού - Το θέμα έρθει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ακυρώθηκε η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πετρινού - Το θέμα έρθει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην κατάργηση παλαιότερη κανονιστικής του 2013 (επί Δημαρχίας Σμυρνιώτη) για την Πλατεία Πετρινού, προχώρησε προσφάτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.


Τότε είχε αναφερθεί ότι, μέχρι τη νομιμοποίηση νέας κανονιστικής απόφασης (για την κανονιστική του 2016, εκκρεμεί δικαστική απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας), το ζήτημα της παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρομημένα τμήματα των οδών Μαλλιαροπούλου και Ισαάκ και Σολωμού, θα αντιμετωπίζεται με ατομικές αποφάσεις για κάθε κατάστημα, με χωριστές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας, αλλά κρίθηκε άκυρη λόγω έλλειψης απόλυτης πλειοψηφίας.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Τρίπολης με την αριθμ. 953/2017 Απόφαση του που ελήφθη κατά πλειοψηφία, προέβη στην κατάργηση της αριθμ. 298/2013 όμοιας Απόφασης του και στον επαναπροσδιορισμό και εναρμόνιση των Αποφάσεων που αφορούν την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) που δραστηριοποιούνται με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρομημένα τμήματα των οδών Μαλλιαροπούλου και Ισαάκ Σολωμού, σύμφωνα με την ισχύουσα διάτα της με αρ. 52907/2009 (ΦΕΚ 2621(τ. Β'/31.12.2009) Απόφασης του ΥΠΕΚΑ, ήτοι έλαβε Απόφαση Κανονιστικού Περιεχομένου η οποία θα πρέπει να ληφθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή, στους 41 Δημοτικούς Συμβούλους απαιτείται η ψήφιση της Απόφασης ορό 21 Δημοτικούς Συμβούλους.
Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 8 του Ν. 3852/2010, στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προσκαλούνται οι Πρόεδροι των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων καθώς και ο εκπρόσωπος της Δ.Κ., όταν στην ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται ειδικό θέματα που αφορούν τις αντίστοιχες Κοινότητες. Για τα θέματα αυτά τα ανωτέρω πρόσωπα μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωνα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης, η σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκυρη.
Στην προκειμένη περίπτωση, στην πλήρωση της Ειδικής αυτής Πλειοψηφίας, προσμετράται και η Ψήφος του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, δηλαδή τα σαράντα ένα (41) Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης γίνονται σαράντα δύο (42) Μέλη και η απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται για τη λήψη της Απόφασης είναι είκοσι δύο (22) ψήφοι.
Επομένως η με αριθμ. 953/2017 Απόφαση ελήφθη με είκοσι μία (21) ψήφους συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και επομένως δεν πληροί τις προϋποθέσεις των Διατάξεων του Νόμου και θα πρέπει να ακυρωθεί χωρίς να υπεισέλθουμε σε περαιτέρω εξέταση της Απόφασης.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουμε την υπ' αρ. 953/18.12.2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης που αφορά «Εισήγηση σχετικό με την εφαρμογή της υα' αρ. 52907/2009 Απόφασης ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 2621/τ. Β'), στην ενταύθα Πλατεία Πετρινού και στους πεζοδρόμους εκατέρωθεν αυτής, για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πληροφορίες του "Καλημέρα Αρκαδία" αναφέρουν ότι σύντομα, πιθανόν και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα θα έρθει εκ νέου για ψήφιση, με την απόλυτη πλειοψηφία, να λάβει στη συνέχεια την έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να εφαρμοστεί. 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 06:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Σταματόπουλε δεν βλεπω να γίνεται τίποτα στην Πετρινού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...