Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«SOS» στην Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στη μελέτη στατικής επάρκειας της γέφυρας του ποταμού Τάνου

«SOS» στην Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στη μελέτη στατικής επάρκειας της γέφυρας του ποταμού Τάνου

Ο χειμώνας έρχεται και στον ποταμό Τάνο τα προβλήματα παραμένουν,με συνεχιζόμενη  αλλά και δίκαιη  την ανησυχία των δημοτών, για την στατικότητα της γέφυρας, για την οποία  δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα,, όπως η απαραίτητη  στατική μελέτη, ένα χρόνο τώρα!

Είχαμε αναδείξει ξανά πέρυσι το θέμα, μετά  και  την επέλαση του «Ζορμπά»(δείτε εδώ) , μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής,καθώς και για τα σκουπίδια που έχουν αφήσει ασυνείδητοι  συμπολίτες μας, κατά μήκος της όχθης του ποταμού Τάνου ,τα οποία με την πρώτη δυνατή βροχή θα φτάσουν στην Θάλασσα.

Όπως πληροφορηθήκαμε σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο μας,,η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην ανάθεση της εργολαβίας του καθαρισμού του ποταμού ,γιατί είναι δική της αρμοδιότητα , αλλά  είναι θέμα ημερών να ξεκινήσουν…καθώς ο εργολάβος έχει ξεκινήσει τις εργασίες για τον καθαρισμό του ποταμού Βρασιάτη

Το astros-kynourianews,σας παρουσιάζει σήμερα ρεπορτάζ με φωτογραφίες και video με drone,για να δείτε την σημερινή κατάσταση και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ο σκοπός της δικής μας παρέμβασης είναι,να αναδείξουμε το θέμα  και να βοηθήσουμε στην επίλυσή του, όπως και άλλα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας .Το θέμα της στατικότητας της γέφυρας είναι μεγάλο, γιατί εγκυμονεί μεγάλους  κινδύνους , κι αν δεν γίνουν οι άμεσες παρεμβάσεις στην γέφυρα για την ασφάλειά μας , τότε ίσως να  είναι  πολύ αργά.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ,μετά  την περσινή κακοκαιρία έχουν σπάσει τα φράγματα-τοιχία που κρατούσαν την ορμή του νερού πριν την γέφυρα ,ενώ  η γέφυρα έχει ανοίξει σε πολλά σημεία και φαίνονται τα σίδερα.

Προτείνουμε ,να γίνει σωστή ενημέρωση για την ώρες λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων και να μπει και μια ταμπέλα στην είσοδο με τις ώρες λειτουργίας της.

Επίσης η δημοτική αρχή,άμεσα να ορίσει χώρους για «πράσινα σημεία» ,για να μπορούν οι δημότες οποιαδήποτε ώρα να αφήνουν τα κλαδιά από τους καθαρισμούς των κήπων τους,καθώς και για την εναπόθεση μπαζών σε συγκεκριμένα σημεία,τόσο στον Τάνο,όσο και στον Βρασιάτη ,για να μην επαναλαμβάνονται αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις.

Θεωρούμε ότι με την καλή συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοπποννήσου θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα.

Προσεχώς, θα σας παρουσιάσουμε ρεπορτάζ από το χώρο διαχείρισης των απορριμάτων ,μετά την ολοκλήρωση και υπογραφή της νέας σύμβασης από τον εργολάβο και την νέα περιβαλλοντική μελέτη.

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

https://www.astros-kynourianews.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...