Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πραστός | Προσωρινός ανάδοχος για το έργο ανάδειξης του ιστορικού ναού της Παναγίας

Πραστός | Προσωρινός ανάδοχος για το έργο ανάδειξης του ιστορικού ναού της Παναγίας

Η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων Αμαλία Ανδρουλιδάκη (Αρχιτέκτων Μηχανικός) με απόφαση που υπογράφει και φέρνει στη δημοσιότητα το "Καλημέρα Αρκαδία" προχωρά στην αποδοχή του Πρακτικού Αποσφράγισης & Αξιολόγησης Προσφορών για το διαγωνισμό του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση του Ι. Ναού της Παναγίας στον Πραστό, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Π.Ε. Αρκαδίας» και στην έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου και την ανακήρυξη ως προσωρινού μειοδότη της εργοληπτικής Επιχείρησης «ΑΚΛΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, με μέση έκπτωση 6,00 % (έξι τοις εκατό) και με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης επί των τιμών του Τιμολογίου της μελέτης, δηλ. με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται σε πεντακόσιες είκοσι τρεις χιλιάδες εξήντα τέσσερα ευρώ και πενήντα δύο λεπτά (523.064,52 €) χωρίς Φ.Π.Α. και συνολικής δαπάνης εξακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (648.600,00 €) με Φ.Π.Α. 24%.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η  σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου που είχε εγκρινει το περιφερειακό συμβούλιο.

Σκοπός είναι η εκτέλεση εργασιών που αφορούν στην αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παναγίας στον Πραστό, Δ. βόρειας Κυνουρίας, o οποίος βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και κτίστηκε το 1762. Σώζεται ερειπωμένος μετά από πυρπόληση και διατηρεί μόνο τους περιμετρικούς τοίχους. Η προμελέτη και η οριστική μελέτη αποκατάστασης εκπονήθηκαν με φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού και εγκρίθηκαν με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Ι. Ναός προστατεύεται από τον αρχαιολογικό νόμο ως αρχαιολογικός χώρος με το Π.Δ. 19/10/1978 (ΦΕΚ 594 Δ/13-11-1978) «Περί χαρακτηρισμού ως παραδοσιακών οικισμών τινών του Κράτους και καθορισμού των όρων δομήσεως των οικοπέδων αυτών».

Η παρέμβαση κρίνεται σκόπιμη, δεδομένου ότι το μνημείο βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμορροπίας και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα καταστεί επισκέψιμο και λειτουργικό ανακτώντας το μνημειακό του χαρακτήρα.

Ωφελούμενοι από το έργο είναι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...