Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ομάδα του Estella Festival ανανεώνει το ραντεβού για το 2023! (vd)

Η ομάδα του Estella Festival ανανεώνει το ραντεβού για το 2023! (vd)

Το Estella Festival ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και επιφυλάσσεται για του χρόνου πιο δυναμικό, εμπλουτισμένο και διαδραστικό από ποτέ! Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που αποτελούνταν τόσο από τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου όσο και από πολλούς επισκέπτες της περιοχής!

Το φετινό φεστιβάλ δεν παρέμεινε στα χωρικά ύδατα του Παραλίου Άστρους όπως συνήθιζε τα τελευταία χρόνια, αλλά επεκτάθηκε με στόχο την ανάδειξη άλλων δύο σημαντικών περιοχών του Δήμου μας, το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα και το Καστράκι της Μελιγούς. Δύο ειδυλλιακοί τόποι ανεπιτήδευτης ομορφιάς και αξιόλογης αρχαιολογικής σημασίας.

Φέτος, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσα από ένα συνονθύλευμα διαφορετικών μουσικών, αξιοθέατων και ιστορίας από την αρχαιότητα έως το σήμερα.

Κύριο θέμα του φετινού Estella ήταν ο Αστερισμός των τριών κάστρων - φρούριων της Θυρέας γης, η ανάδειξή τους και η εξερεύνηση της ιστορίας τους.

Ξεκινήσαμε δυναμικά στις 6 Αυγούστου με μια μαγευτική συναυλία με τους Undercover Valentines στο Καστράκι της Μελιγούς οι οποίοι μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές μέσα από τα jazz, soul, funk και pop κομμάτια τους!

Την σκυτάλη πήρε στις 10 Αυγούστου η γνωστή τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή Ρένα Μόρφη, η οποία μας ξεσήκωσε με το μπρίο και το ταλέντο της μέσα από τις διασκευασμένες latin μουσικές επιτυχίες της, στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 18 Αυγούστου στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα με την acoustic συναυλία με θέμα τον Έρωτα Θεό της δυναμικής και ταλαντούχας Αλεξάνδρας Κόνιακ που μας χάρισε μια μαγευτική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Εδώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελήσουμε να αναφερθούμε στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους με ομιλητή τον επιφανή συντοπίτη μας, Αρχαιολόγο και Καθηγητή της κλασικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Φάκλαρη. Ο κ. Φάκλαρης, σε μια σύντομη αλλά άκρως εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή των τριών περιοχών από τα αρχαία χρόνια έως και τα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 μας καθήλωσε με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα της αρχαιολογικής κοινότητας που προήλθαν τόσο από τις ανασκαφές στις εν λόγω περιοχές όσο και από διάφορα ιστορικά έγγραφα που μελετήθηκαν. Μέσα από αυτήν την ιστορική αναδρομή φωτίστηκαν σημεία της ιστορίας που παρέμεναν άγνωστα από το ευρύ κοινό το οποίο παρακολούθησε με έκπληξη μέχρι τέλους τις αποκαλύψεις του καθηγητή.

Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν ώστε να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας διέθεσαν το φωτογραφικό υλικό που συνόδευε τις εκδηλώσεις μας και απεικόνιζαν τα τρία τοπία, που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, σε προγενέστερες μορφές και πως είναι τώρα.  

Η ομάδα του Estella Festival ανανεώνει το ραντεβού για το 2023 όπου με πολύ όρεξη έχει ήδη θέσει επί τάπητος πολλές ιδέες.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη μουσική εκδήλωση στο Παράλιο Άστρος: 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...