Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε εκδήλωση της 4ης Μπιενάλε Αθήνας AGORA ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα

Σε εκδήλωση της 4ης Μπιενάλε Αθήνας AGORA ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα

Οι εκδηλώσεις της φετινής 4ης Μπιενάλε Αθήνας 2013 φιλοξενούνται στον ισόγειο χώρο του πρώην Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε χώρο συνάθροισης καλλιτεχνών και πολιτών.Η φετινή διοργάνωση φέρει τον τίτλο AGORA, μία έκθεση-project, που αντανακλά τις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει αγγίξει πλέον τη χώρα μας με όλες τις αλλαγές που συνεπάγεται, και θέτει το κεντρικό ερώτημα που είναι «Και τώρα τι;».

Ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών, προσωπικό από τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, παραβρέθηκε στους χώρους της Έκθεσης, λαμβάνοντας μέρος σε συν-ομιλία με άλλες ομάδες και κοινό, στο πλαίσιο της AGORA - 4ος ΚΥΚΛΟΣ με θέμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ», όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Προστατευόμενες Περιοχές και περιβάλλον σε κρίση: η περίπτωση του Πάρνωνα».

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης, η ξεναγός αναφέρθηκε στον σκοπό ίδρυσης του Φορέα Διαχείρισηςλόγω της μεγάλης οικολογικής και επιστημονικής αξίαςτηςπεριοχής και της πλούσιας βιοποικιλότητας με τα σπάνια αλλά και μοναδικά είδη που φιλοξενεί, στη θεσμοθέτηση της προστατευόμενης περιοχής σε ζώνες προστασίας, στη δομή και λειτουργία του Φορέα. Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Διευθυντής απάντησε μέσω της παρουσίασης, σε μια σειρά ερωτημάτων όπως: πώς η κρίση έχει επηρεάσει τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, αν παρουσιάζονται ευκαιρίες στη διαχείριση του περιβάλλοντος, αν οι συνέργειες μεταξύ φορέων στον τομέα της οικολογίας είναι απαραίτητες, και τέλος έδωσε απάντηση στο ερώτημα «Και τώρα τι;». Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο θέμα της παρουσίασης, με ερωτήσεις και σχόλιααπό τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης.

Μέσα από τις δικές τους σύντομες ομιλίες, οι υπόλοιπες ομάδες που παρουσίασαν το έργο και τις προτάσεις τους στο φλέγον ερώτημα της φετινής Μπιενάλε «Και τώρα τι;», ήταν:

Biotechwatch: (http://biotechwatch.gr/)

Πελίτι: (http://www.peliti.gr/)

Τάσος Κεφαλάς: (http://symparataxi.blogspot.gr/ και http://prosynat.blogspot.gr/)

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: (http://www.ornithologiki.gr/)

Αθηνά Λαμπρινίδου: (http://www.ough.gr/index.php?mod=articles&op=view&id=1011)

Φίλοι της φύσης; (http://naturefriends-gr.blogspot.gr/)

eco-art: (http://eco-art.gr/)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...