Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκλεψαν εξοπλισμό από αυτοκίνητο του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα

Έκλεψαν εξοπλισμό από αυτοκίνητο του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Ειδικό Δασικής Προστασίας / Φύλακα του Άστρους πριν την έναρξη της βάρδιάς του νωρίς το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2013. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι άγνωστοι προέβησαν, εντός του Σαββατοκύριακου, σε θραύση του παραθύρου του οχήματος αγροτικού τύπου του φορέα διαχείρισης που ήταν σταθμευμένο  έξω από την έδρα του φορέα, στο Άστρος. Το όχημα είναι ένα από τα τρία οχήματα ιδίου τύπου που διαθέτει ο φορέας διαχείρισης και  χρησιμοποιείται για την επόπτευση και φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια από το προσωπικό του φορέα διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί από την καμπίνα του αυτοκινήτου μεταξύ άλλων δύο φωτογραφικές μηχανές, ένα ζευγάρι κιάλια, μια συσκευή εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος (GPS), ένας ασύρματος πομποδέκτης και ένας μεγάλος φακός. Ο φορέας διαχείρισης έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Η καταδικαστέα αυτή ενέργεια έγινε πιθανότατα από ασυνείδητους προκειμένου να κερδίσουν από τη μεταπώληση του εξοπλισμού παρακολούθησης και των λοιπών υλικών. Δυστυχώς, εξαιτίας των περιορισμών που υπάρχουν στην αγορά επιπρόσθετου ηλεκτρονικού και λοιπού εξοπλισμού από την εποπτεύουσα αρχή (ΕΠΠΕΡΑΑ) και την έλλειψη αντίστοιχων κονδυλίων, τα κλαπέντα αντικείμενα δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν στην παρούσα φάση και η εργασία των Φυλάκων θα γίνεται πλέον με ελλιπή μέσα εωσότου προκύψει τρόπος αγοράς/αντικατάστασής τους.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Τμήμα Επόπτευσης/Παρακολούθησης & Εφαρμογών Διαχείρισης 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...