Menu
RSS
Πέμπτη, 27/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Βόρεια Κυνουρία για τη διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αρκαδίας σε χωριά της περιοχής

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Βόρεια Κυνουρία για τη διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αρκαδίας σε χωριά της περιοχής

Η διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ από το Άστρος προς χωριά της Βόρειας Κυνουρίας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

 Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καστάνιτσας – Σίταινας – Πλατάνου – Χαράδρου,”ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΡΝΩΝΑ”, έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία μας για την αιφνίδια και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση απόφαση διακοπής και του τελευταίου - μοναδικού δρομολογίου του ΚΤΕΛ προς τα χωριά μας. Η απόφαση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την καθημερινότητα, την κοινωνική συνοχή και τη στοιχειώδη πρόσβαση των τελευταίων κατοίκων των χωριών μας σε βασικές υπηρεσίες, οδηγώντας στην πλήρη απομόνωση δεκάδες ηλικιωμένους και χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι δε διαθέτουν ιδιωτικά αυτοκίνητα ούτε έχουν την οικονομική δυνατότητα της χρήσης των ταξί.»

Ο Πρόεδρος της Σίταινας κ. Πέτρος Αλοίμονος διάβασε την απάντηση του ΚΤΕΛ που ευχαρίστησε τους συλλόγους για την πρωτοβουλία τους. στην απάντηση τονίστηκε ότι υπάρχει μηδενική πληρότητα αυτών των δρομολογίων και σε συνεργασία με τον δήμαρχο για να ενταχθούν τα δρομολόγια στα άγονα και να εξασφαλιστεί μία επιδότηση. Το ΚΤΕΛ Αρκαδίας –μέσω του Προέδρου του κ. Μανωλόπουλου - τονίζει ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά από το να διακοπούν τα δρομολόγια.

Ο κ. Αλοίμονος μίλησε για απαράδεκτη απάντηση λέγοντας ότι για τα δρομολόγια παίρνουν χρήματα από το Υπουργείο και ότι δεν μπορεί να γίνε συνεταίρος του ΚΤΕΛ ο δήμος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακοκέφαλος έκανε νέα έκκληση προς τα ΚΤΕΛ να αναθεωρήσουν τη στάση τους στους κατοίκους αυτών των χωριών.

Ο Δήμαρχος κ. Καμπύλης είπε ότι αυτή η απάντηση του ΚΤΕΛ δεν έχει φτάσει στο δήμο. Ο ρόλος του δήμου δεν είναι να χρηματοδοτεί δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Είχαμε συζητήσει για τουριστικούς λόγους να ενισχυθούν κάποια δρομολόγια. Μου κάνει εντύπωση ότι το ΚΤΕΛ ζητά εμμέσως να πληρώνουμε εμείς τα δρομολόγια. Εμείς δεν είχαμε συζητήσει αυτό το καλοκαίρι με το ΚΤΕΛ.  

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...