Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η απάντηση του Διασώστη ΕΚΑΒ κ. Λεζέ για τη διακομιδή ασθενούς με περιπολικό στη Γορτυνία

Η απάντηση του Διασώστη ΕΚΑΒ κ. Λεζέ για τη διακομιδή ασθενούς με περιπολικό στη Γορτυνία

Τη διακομιδή ασθενούς με περιπολικό της αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, επειδή εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, ανέδειξε με ανάρτησή του το «Καλημέρα Αρκαδία».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Νίκου Λεζέ από το ΕΚΑΒ.

«Με αφορμή το δημοσίευμά σας την 9/9/2019 https://www.kalimera-arkadia.gr/ygeia/item/103408-gortynia-travmatias-metaferthike-me-peripoliko-tis-astynomias.html θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη και ταυτόχρονα την αγανάκτησή μας για τον τρόπο διακομιδής του ασθενούς.

Ο ρόλος μας στο κοινωνικό σύνολο είναι η  προνοσοκομειακή  περίθαλψη του ασθενούς της οποιασδήποτε πάθησης που αντιμετωπίζει , αν αυτό κάποιοι Κύριοι της διοίκησης δε θέλουν να το καταλάβουν και θεωρούν το επάγγελμα μας ως οδηγός βαρέων οχημάτων και ότι τα περιστατικά πρέπει να <<φορτώνονται>> σε καρότσα, σε ΙΧ και όπου αλλού αυτοί θεωρούν, καλά θα κάνουν να ενημερωθούν εκτενέστερα για τα καθήκοντα του Διασώστη.

Είναι απαράδεκτο καθημερινά σε όλη την Ελλάδα να γίνονται διακομιδές με τέτοιο τρόπο. Όχι δε θα αφήσουμε να πεθάνει κανείς αλλά πρέπει κάποια στιγμή ο καθένας μας να αναλάβει το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί  και κυρίως οι Διοικούντες του Παραρτήματος ως άμεσα υπεύθυνοι.

Περίπου δυο χρόνια τώρα λόγω  μετατάξεων Διασωστών σε Διοικητικές θέσεις το παράρτημα είναι υποστελεχωμένο από μάχιμους  διασώστες με αποτέλεσμα σε κάθε βάρδια να επιχειρούν δύο ασθενοφόρα σε όλο το νομό, έτσι ώστε αν φύγει το ένα για διακομιδή σε εξειδικευμένο υγειονομικό σταθμό εκτός νομού να παραμείνει το έτερο να καλύψει 85.000 κατοίκους πράγμα που δεν είναι εφικτό όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος έτσι  προκύπτει το παραπάνω αποτέλεσμα του συνανθρώπου μας. Σημειώνεται πως εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια έχουν να γίνουν προσλήψεις στο παράρτημα δείχνοντας έτσι την αδράνεια της διοίκησης.

Τελικός αποδέκτης της αδιαφορίας αυτής είναι  ο πολίτης και οι διασώστες εν συνεχεία που  καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ύβρεις και τη χειροδικία των αγανακτισμένων πολιτών γιατί  θεωρούν ότι αυτοί παίρνουν όλες τις αποφάσεις ως κρατικοί υπάλληλοι μπροστά στην άφαντη διοίκηση.

Αγαπητοί συμπολίτες όλες οι εντολές λαμβάνονται από την διοικούσα αρχή, οι διασώστες δεν πράττουν ποτέ κατά τη  βούλησή τους.

  Η συνεργασία μας με τα σώματα ασφαλείας είναι διαχρονική και ουσιαστικής συνδρομής στην καθημερινότητα  για την ασφάλεια του πολίτη, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Ζητάμε την  άμεση ενίσχυση του Παραρτήματος με εξειδικευμένο προσωπικό Πληρωμάτων Διασωστών ασθενοφόρου και την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στο δήμο Γορτυνίας και Κυνουρίας έτσι ώστε να  αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις και  να αποφευχθεί οποιαδήποτε απειλή για την ζωή των πολιτών.

                             Λεζές Νικόλαος

Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου

                               ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...