Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Είστε ένα βήμα πριν από τον τοκετό;

Είστε ένα βήμα πριν από τον τοκετό;

Οδηγίες Τοκετού

Ξεκινώντας από το σπίτι

Όταν έρθει η ώρα του τοκετού, θα έχετε έτοιμη μια βαλίτσα με ένα νυχτικό ή πυτζάμες, μια ρόμπα, παντόφλες, καλλυντικά και προσωπικά είδη.
Το μαιευτήριο σας παρέχει εσώρουχα μιας χρήσης, σερβιέτες, αντισηπτικό σαπούνι, πάνες νεογνών και πετσέτες.
Να μην ξεχάσετε την αστυνομική σας ταυτότητα για την εισαγωγή και θα ήταν προτιμότερο να μην έχετε μαζί σας αντικείμενα αξίας.

Φτάνοντας στο μαιευτήριο

Όταν φτάσετε στο μαιευτήριο, η εισαγωγή σας ως επίτοκος θα γίνει από το Τμήμα

Παραλαβής.
Εκεί θα σας περιμένει ο ιατρός ή η μαία και θα σας κατευθύνουν στην αίθουσα τοκετών.
Στο διάστημα που θα γίνεται η δική σας προετοιμασία για τον τοκετό (στην Παραλαβή), ο σύζυγος ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο θα δώσει τα στοιχεία για την εισαγωγή σας στη γραμματεία και θα ζητήσει και την θέση (δωμάτιο) που επιθυμείτε να έχετε αφού γεννήσετε.
Κατά την διάρκεια του τοκετού οι συγγενείς παραμένουν στην αίθουσα αναμονής ή στο bar και θα ενημερώνονται από τον γυναικολόγο σας ή την μαία σας.
Ο σύζυγός σας, εάν το επιθυμεί, μπορεί να παρευρίσκεται στον τοκετό φορώντας ειδικά ρούχα που θα του δώσει το προσωπικό της Αίθουσας Τοκετών.
Όταν θα βγείτε από το ειδικό δωμάτιο στο οποίο θα γεννήσετε, θα παραμείνετε εντός της αίθουσας τοκετών για κάποιο χρονικό διάστημα (περίπου μιάμιση με δύο ώρες), για παρακολούθηση.
Στο διάστημα αυτό θα δείτε τους συγγενείς σας, οι οποίοι θα έχουν ήδη δει το νεογέννητο.
Μετά την παρέλευση του χρόνου που απαιτείται για την παρακολούθησή σας θα ανεβείτε στον όροφο και στο δωμάτιο που έχετε επιλέξει κατά την εισαγωγή σας.

Στο δωμάτιο

Μετά την γέννηση του μωρού σας δεν θα χρειαστεί κάποιος να μείνει μαζί σας. Άλλωστε σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τα μονόκλινα, απαγορεύεται η διανυκτέρευση συνοδών.
Για ό,τι χρειαστείτε θα επικοινωνείτε με τις μαίες και νοσηλεύτριες του ορόφου μέσω της συσκευής ενδοσυνεννόησης που υπάρχει δίπλα σε κάθε κρεβάτι. Η τηλεφωνική συσκευή που θα βρίσκεται δίπλα σας λειτουργεί ως ανεξάρτητη τηλεφωνική γραμμή και σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε εξωτερικά τηλεφωνήματα, καθώς επίσης και να σας καλούν απευθείας.
Για να ενεργοποιήσετε την συσκευή σας καλέστε το τηλεφωνικό κέντρο.
Κατά την διάρκεια του θηλασμού να παρακαλείτε τους επισκέπτες σας να παραμένουν στο σαλόνι του ορόφου για τη άνεσή σας, αλλά και την άνεση των λεχώνων με τις οποίες μοιράζεστε το δωμάτιο.
Για την υγιεινή των νοσηλευόμενων, οι επισκέπτες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες των δωματίων.
Για την ασφάλεια των βρεφών, απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 14 ετών.
Από το Μαιευτήριο, παρέχεται η δυνατότητα να έχετε το νεογέννητο στο δωμάτιο συνεχώς μαζί σας, όλες τις ημέρες της παραμονής σας.
Αυτό προυποθέτει συνεννόηση με τον γιατρό ή την μαία σας πριν γεννήσετε ή κατά την διάρκεια του τοκετού.

Για να δηλώσετε την γέννηση

Το παιδί πρέπει να δηλωθεί την επόμενη μέρα μετά τον τοκετό.
Για τη συμπλήρωση των εγγράφων χρειάζονται τα δελτία ταυτότητας και των δυο γονέων που εκδόθηκαν μετά το γάμο ή τα παλιά δελτία ταυτότητας μαζί με την ληξιαρχική πράξη γάμου.

Ώρα για το σπίτι.

Όταν ο γυναικολόγος σας διαβεβαιώσει ότι μπορείτε να γυρίσετε σπίτι και ο παιδίατρος δώσει την έγκριση του για το παιδί, η μαία του τμήματος θα σας βοηθήσει να ντύσετε το μωρό σας με ρούχα επιλογής σας ή με το φορμάκι του μαιευτηρίου το οποίο σας δίνουν δώρο!

Πηγή | https://www.andreaskomis.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...