Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξέσπασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας: «Να πάνε στο διάολο οι τοκογλύφοι δανειστές μας» (vd)

Ξέσπασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας: «Να πάνε στο διάολο οι τοκογλύφοι δανειστές μας» (vd)

"Δε μπορούν να κατηγορούνται οι γιατροί για τη συνταγογράφηση" δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης σε σημερινή του συνέντευξη "και δεν μπορούν να αλλάζουν οι φαρμακοποιοί τα φάρμακα που γράφει ο γιατρός με την εμπορική τους ονομασία", συμπλήρωσε .

" Η δραστική ουσία που ζητά το Υπουργείο να αναγράφεται είναι φάρμακα αμφίβολης ποιότητας και η αντίρρηση των γιατρών έγκειται στο γεγονός ότι κινδυνεύει η υγεία των ασθενών από τα ανεξέλεγκτα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να έχει το καλύτερο φάρμακο και οι φαρμακοποιοί πρέπει να σέβονται τις υποδείξεις των γιατρών και να δίνουν το πρωτότυπο", τόνισε! Απ' την άλλη επισήμανε ότι είναι κακή συνήθεια οι πολίτες να αγοράζουν πρώτα τα φάρμακα όπως νομίζουν οι ίδιοι και μετά να ζητούν από τους γιατρούς να τους τα γράψουν.

Φάρμακα πρέπει να χορηγούνται κατόπιν συνταγής γιατρού! Τα μέτρα που επιβάλουν οι τοκογλύφοι δανειστές μας είπε ότι είναι σπασμωδικά και δε λύνουν το πρόβλημα. Τα 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία και τα 5 ευρώ που ήδη ισχύουν είναι απαράδεκτα μέτρα, γεγονός που δηλώνουν την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Τέλος, εκνευρισμένος ο κύριος Παπασταματάκης δήλωσε «να πάνε στο διάολο οι τοκογλύφοι δανειστές μας γιατί επιβάλλουν μετρά που μόνο την υγεία δεν ωφελούν».

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...