Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Άδωνις στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Περιμένω έκθεση ελέγχου για τα έργα στο Νοσοκομείο. Αν προκύψουν ζητήματα, θα κινήσω όλες τις διαδικασίες» (vd)!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Άδωνις στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Περιμένω  έκθεση ελέγχου για τα έργα στο Νοσοκομείο. Αν προκύψουν ζητήματα, θα κινήσω όλες τις διαδικασίες» (vd)!

 

Μία σημαντική συνάντηση για τα προβλήματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας.

Η συνάντηση έγινε ανάμεσα στο Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τη διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του νέου Υπουργού ήταν και ο συνεργάτης του από την Αρκαδία, γνωστός οικονομολόγος, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο οποίος αυτός ήταν που ενημερώθηκε για το δημοσίευμα στο περιοδικό «Καλημέρα Αρκαδία» και με τη σειρά του ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας και ήταν αυτός ο οποίος μεσολάβησε καθοριστικά για να γίνει η συνάντηση.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» ήταν εκεί, κάλυψε ειδησεογραφικά τη συνάντηση αυτή και σήμερα έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ!

«Είπα τι έχουμε ήδη κάνει, θέσαμε χρονοδιάγραμμα για το θα γίνει και εγκαινιάσαμε μία ομάδα εργασίας για τα νομικά θέματα. Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά» δήλωσε αποκλειστικά στο kalimera-arkadia.gr ο Υπουργός Υγείας.

Τα σημαντικότερα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν τα εξής:

Καθυστέρηση έργων ανακαίνησης στο Νοσοκομείο.

Η ΠΟΑ έθεσε το ζήτημα και ο Υπουργός απάντησε ότι με επιστολή του ζήτησε από την ελεγκτική εταιρεία Mazars που εκτελεί τον εσωτερικό έλεγχο του Νοσοκομείου , μέχρι 15 Σεπτεμβρίου να έχει κοινοποιήσει σχετική έκθεση. «Ανάλογα θα ενημερωθείτε και εσείς και εάν προκύψουν ζητήματα ΑΜΕΣΑ θα κινήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες» είπε προς την ΠΟΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Καταπάτηση Συνόρων και απώλεια γης.

Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν στην πλήρη αποτύπωση της υφισταμένης κατάστασης, ώστε να προχωρήσει η νομική υπηρεσία σε συνεργασία με την ΠΟΑ και τη νέα διοίκηση του  νοσοκομείου σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες. Μετά από αυτό και την σαφή οριοθέτηση των ορίων ιδιοκτησίας του Παναρκαδικού θα προχωρήσει η δημοπράτηση του σχετικού έργου της περίφραξης.

Πανεπηστημιακό νοσοκομείο.

Η ΠΟΑ έχει αναδείξει το ζήτημα να λειτουργήσει πανεπιστημιακή ιατρική σχολή στην Τρίπολη και το Νοσοκομείο να μετατραπεί σε Πανεπιστημιακό. Η απάντηση του Α. Γεωργιάδη ήταν ότι «παρακολουθώ εδώ και χρόνια το σχετικό αίτημα που διαχρονικά μπαίνει, σε όλους τους προκατόχους μου. Από εσάς αλλά και από την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων και από αρκετούς φορείς. Είναι ένα θέμα που αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό της ανάπτυξης του χάρτη εκπαίδευσης στην χώρα μας και τον κύριο λόγο τον έχει το υπουργείο παιδείας. Από την πλευρά μου μπορώ να στείλω σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και βέβαια θα στηρίξω το αίτημα στα πλαίσια αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Νοσοκομείου».

Μεταστέγαση υπηρεσιών.

Πρόκειται για τη μεταστέγαση του στρατιωτικού νοσοκομείου και της αποκεντρωμένης διοίκησης που στεγάζονται σε χώρους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Ο Υπουργός Υγείας είπε προς την ΠΟΑ «νομίζω ότι συμφωνούμε ότι τόσο ο στρατός , όσο κ η έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου ΔΕΝ πρέπει να «φύγουν» από την Τρίπολη. Ξέρετε ότι ερίζουν αρκετές πόλης για αυτό από την Πάτρα Έως την Καλαμάτα. Ιδιαίτερα μετά και την αναβάθμιση της 124ΠΒΕ σε κέντρο εκπαίδευσης όλων των όπλων, με 2.500-3.000 στρατεύσιμους σε κάθε σειρά δεν μπορεί να μην υπάρχει Νοσοκομείο Στρατιωτικό. Αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε από το ΥΕΘΑ τον επανασχεδιασμό του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών του, ώστε να είναι σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες και όχι αυτές που μπορεί να υπήρχαν όταν συστήθηκε. Έτσι θα πετύχουμε απαγκίστρωση λειτουργικών χώρων. Όσον αφορά την Περιφέρεια θα αναλάβει ο συνεργάτης μου κ. Βαλασόπουλος να μιλήσει με τον κο Αγγέλακα, τον Δήμαρχο κ το Υπουργείο να δούμε τα διαθέσιμα κτήρια ώστε να μην θιγεί το statusτης έδρας».  

Συμμετοχή στην Διοίκηση - Κυλικείο.

«Στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας και στην υποχρέωση για την αυτοτέλεια του νομικού προσώπου στο αυτοδιοίκητο θα δούμε τι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε» είπε ο Υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι το θέμα το έχει αναλάβει ο συνεργάτης του κος Βαλασόπουλος. Ζήτησε από την ΠΟΑ να του δώσει ένα σχέδιο μισθωτηρίου που προτείνει καθώς και αναλυτικές προτάσεις με τον νομικό τους εκπρόσωπο και μέχρι  τις 30/9/13, θα διαφανεί τι μπορεί να γίνει. Όσο αφορά την εκπροσώπηση, ο Υπουργός είπε ότι δεν αντίρρηση και τόνισε ότι «όπως γνωρίζετε ήδη ζητήσαμε και ήρθε το γραφείο μου σε επικοινωνία με τον κο Καραφωτιά και θα αποτελέσει και πρόταση του Υπουργείου.»

Επιτροπή Εράνου - Ανταλλαγή Ιατρών.

Το Υπουργείο συμφωνεί στα δύο , μέχρι τις 15/9/13 ο συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας,  κος Βαλασόπουλος μαζί με τους νομικούς του Υπουργείου θα έχει επεξεργασθεί το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει ώστε άμεσα να προχωρήσει η επιτροπή και η προγραμματική σύμβαση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...