Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοντοζαμάνης: "Οι ρυθμίσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι εθνικά απαραίτητες και δημοκρατικά υπεύθυνες"

Κοντοζαμάνης: "Οι ρυθμίσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι εθνικά απαραίτητες και δημοκρατικά υπεύθυνες"
Σε ανάρτησή του, για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, ο Αρκάς αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνει: "Οι ρυθμίσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι εθνικά απαραίτητες και δημοκρατικά υπεύθυνες. Γιατί υπηρετούν τη δημόσια υγεία, χωρίς, όμως, να επεμβαίνουν στη ζώνη των ατομικών δικαιωμάτων.

Είναι, ακόμη, κοινωνικά ευαίσθητες. Γιατί ούτε απαγορεύουν, ούτε και επιβάλλουν κάτι στους πολλούς. Αλλά παροτρύνουν τους λίγους να μη βλάπτουν τη συντριπτική πλειονότητα.

Είναι, τέλος, μελετημένες και μετριοπαθείς. Γιατί δεν είναι γενικές και καθολικές.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία πρωτοβουλία ισορροπημένη και δίκαιη που σταθμίζει το κοινό καλό με την ατομική επιλογή. Χωρίς, να ξεχνά και τη δημοκρατική αρχή ότι η ελευθερία συνυπάρχει με την υπευθυνότητα.

Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να προστατέψει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο αδύναμα. Απέναντι σε καθαρές αλήθειες, λοιπόν, απαιτούνται καθαρές συμπεριφορές. Και οι σαφείς αποφάσεις μπορούν να αμφισβητηθούν μόνο με σαφείς αντιπροτάσεις. Η κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες στάσεις, ούτε μισόλογα και «ναι μεν αλλά», ούτε αστερίσκους."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...