Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «ευχαριστώ» του Άδωνι στον Ανδρέα Λυκουρέντζο

Το «ευχαριστώ» του Άδωνι στον Ανδρέα Λυκουρέντζο

Το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι γεγονός και σήμερα έγινε η επίσημη έναρξη με κάθε τιμή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ωστόσο για άλλη μια φορά έδωσε το δικό του στίγμα στη πρεμιέρα του προγράμματος σημειώνοντας το πνεύμα συνεργασίας τόσο στο υπουργείο, όσο και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Για το λόγο αυτό δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον προκάτοχό του, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς η προσπάθεια και η ιδέα ξεκίνησε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 
Ειδικότερα ο Άδωνις σημείωσε: «Σε συνέχεια μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας και μιας πολύ καλής ιδέας που είχε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε πλήρη συντονισμό όλα τα συναρμόδια υπουργεία μεταξύ μας, το Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως για τη χρήση από τους πολίτες τών ΚΕΠ και φυσικά το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες οι οποίοι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, μέσα στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε.
Στοχεύουμε να αξιοποίησουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσο περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε, για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας ιατρικές εξετάσεις. Και το κυριώτερο, όπως έχει δομηθεί το σύστημα -και πολύ καλά το σχεδίασε ο κ. Λυκουρέντζος- μπορούμε, όσο βρίσκουμε περισσότερα χρήματα, να αρχίσουμε να βάζουμε περισσότερα πράγματα πάνω στο σύστημα για να καλύπτουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας. Στόχος της κυβερνήσεως είναι στο τέλος, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας, χωρίς κάλυψη. Και το εισιτήριο υγείας, το healthvoucher, θα είναι πολύ χρήσιμο σε αυτήν την προσπάθεια.
Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα τον πρ. Υπουργό Υγείας για την εξαιρετική του προσπάθεια, αλλά και τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι πραγματικά, όποτε τους χρειαστήκαμε ήταν παρόντες. Και βεβαίως τον υφυπουργό, τον κ. Μπέζα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει αυτο πραγματικότητα".

Ανταπέδωσε τις ευχαριστίες φυσικά ο κ. Λυκουρέντζος σημειώνοντας: 
"Αξίζει έπαινος στον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, και στους Υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη και Αντώνη Μπέζα, διότι μπήκε σήμερα σε διαδικασία υλοποίησης μια επιλογή κορυφαίας σημασίας για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, το εισιτήριο υγείας.
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις συνεργάτριες και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Υγείας, διότι συνέλαβαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε φάση εφαρμογής την ιδέα του εισιτηρίου υγείας.
Τέλος, να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, διότι, η ευγενική του πρόσκληση να είμαι παρών σήμερα εδώ, είναι μία πράξη τιμής και αναγνώρισης μιας συλλογικής προσπάθειας που έγινε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας και έθεσε τις βάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο Υπουργός επιχειρεί σήμερα με τόλμη και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ και εύχομαι «καλή επιτυχία» στο όλο έργο» δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την επίσκεψη των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Υγείας στο ΚΕΠ Μοσχάτου- Ταύρου για τα εγκαίνια του προγράμματος HealthVoucher.

parapolitika.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...