Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άγγελος Χρονάς (εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας): "Πρέπει να δημιουργηθεί τομέας ΕΚΑΒ στη Γορτυνία"

Άγγελος Χρονάς (εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας): "Πρέπει να δημιουργηθεί τομέας ΕΚΑΒ στη Γορτυνία"
Η δημιουργία νέων τομέων αλλά και ζητήματα εκπαίδευσης και συνεχιζόμενης κατάρτισης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Άγγελος Χρονάς ως Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Ο ίδιος σημειώνει: "Συγκεκριμένα συναντήθηκα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη και με την Ιατρό του ΕΚΑΒ-Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Βασιλική Δημητροπούλου-Ντεϊμεντέ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μου με τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ αναφέρθηκα αναλυτικά στην ανάγκη υποδομών που αφορούν στο ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην δημιουργία τριών νέων τομέων, οι οποίοι είχαν τεθεί ως αίτημα κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνάντησής μου με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη.
Οι τρεις νέοι τομείς που πρέπει να δημιουργηθούν είναι στην Αρκαδία (Γορτυνία), στην Αργολίδα (Ερμιονίδα) και στη Μεσσηνία (Άγιος Ανδρέας).
Επίσης ενημερώθηκα για την λειτουργία των ενοποιημένων ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ και ξεναγήθηκα στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, όπου επιτελείται ένα σημαντικό έργο στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης και της ανάγκης για συνεχιζόμενη κατάρτιση. Ακόμα είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στο Συντονιστικό Κέντρο του 166.
Σε δηλώσεις μου μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Κουτσουμπέλη και την κα. Δημητροπούλου-Ντεϊμεντέ σημείωσα μεταξύ άλλων πως το ΕΚΑΒ επιτελεί ένα σημαντικό έργο τόσο στην καθημερινότητα που έχει να κάνει με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, ενώ έδωσα τα συγχαρητήρια μου μέσω των ανωτέρω σε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία συνεχίζεται.
Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΚΑΒ βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της πανδημίας και είναι εκείνοι που σε πολλές εκ των περιπτώσεων έρχονται πρώτοι σε επαφή με άτομα που νοσούν από covid-19, τους αξίζουν
συγχαρητήρια και θα είμαστε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλευρό τους σε ό,τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι."

1 σχόλιο

  • ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ
    ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 17:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...