Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκδήλωση στην Τρίπολη για την παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας

Εκδήλωση στην Τρίπολη για την παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας

Η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ενημερώνει πως η μειωμένη κινητικότητα και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα  είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και καρκίνο παγκοσμίως και έχει ορίσει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως προτεραιότητα για την υγεία.

Οι Φυσικοθεραπευτές σπουδάζουν, εργάζονται και ειδικεύονται στην παθολογία της ανθρώπινης κίνησης και της φυσικής δραστηριότητας. Αναγνωρίζουν φυσικούς, παθοφυσιολογικούς, εμβιομηχανικούς και άλλους παράγοντες που εμποδίζουν τους ανθρώπους να είναι όσο ενεργητικοί και ανεξάρτητοι θα μπορούσαν να είναι και βρίσκουν τρόπους για να τους ξεπεράσουν.

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εφιστούν την προσοχή του κοινού στην συμβολή του επαγγέλματος στην υγεία των ασθενών σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.

Φέτος προωθούμε το μήνυμα πως παραμένοντας κινητικά δραστήριος επενδύεις για το μέλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θέλουμε τους ανθρώπους «κινητικά υγιείς και δραστήριους για το μέλλον».

Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (www.psf.org.gr) ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013  και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην Τρίπολη  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας με θέμα

 «Κίνηση για την Υγεία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το παλιό δημαρχείο της Τρίπολης (Εθνικής Αντίστασης 43) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. όπου:

θα δοθεί συνέντευξη για τον ρόλο της φυσικοθεραπείας στην υγεία

θα διανεμηθούν φυλλάδια

θα γίνει ενημέρωση των πολιτών από τους φυσικοθεραπευτές του νομού για το ρόλο  της φυσικοθεραπείας στη διατήρηση και βελτίωση της κινητικότητας των πασχόντων καθώς επίσης και για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία

θα δοθούν συμβουλές σε γονείς και παιδιά για τη σωστή στάση των παιδιών κατά τη διάρκεια του διαβάσματος

Η Δ.Ε. του Π.Τ. Αργολίδας-Αρκαδίας

Η Πρόεδρος     Ν. Δικαίου                                                                                                                                       

Ο Γραμματέας Α. Μπουζέτος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...