Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Ξεπέρασαν τα όριά τους οι γιατροί της Παθολογικής - "Διαλύεται η Κλινική" - Σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση!

Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Ξεπέρασαν τα όριά τους οι γιατροί της Παθολογικής - "Διαλύεται η Κλινική" - Σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση!

Σε έγγραφο τους προς την Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, οι Γιατροί της παθολογικής κλινικής επισημαίνουν την αγωνία τους για την απρόσκοπτη λειτουργία της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αναφέρονται στην εξουθενωτική εργασία τους (έχοντας υπερβεί τα όρια του προσωπικού burn out) για την προστασία της δημόσιας υγείας στο νοσοκομείο μας.

Το θέμα αναδεικνύει η ιστοσελίδα www.docmed.gr.

Αν και οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας είναι καταιγιστικές την τελευταία 2ετία και γνωρίζοντας, αφενός μεν την αγωνία και την ταλαιπωρία των πολιτών της χώρας μας και αφετέρου την καταπόνηση, το ξενύχτι και την εξαντλητική εργασία των ασχολούμενων στον τομέα της Υγείας κρίνουμε σκόπιμο να καταγράψουμε σύντομα την κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο.

Η Παθολογική Κλινική, η οποία διαθέτει 32 κλίνες και στις οποίες προστίθεται επί πλέον αριθμός κλινών λόγω φιλοξενίας Παθολογικών ασθενών σε άλλες κλινικές, καταλήγει τελικά, το περισσότερο χρονικό διάστημα εντός έτους, σε καθημερινή βάση να αριθμεί 60-80 ασθενείς.
Σε αυτούς προστίθενται οι νοσηλευόμενοι στο COVΙD-1 ΚΑΙ COVID-2, των οποίων η δυναμική ανέρχεται στις περίπου 35 κλίνες.
Επί πλέον, σημειώνουμε:
1) Την πλημμελή στελέχωση των τμημάτων COVID και του ΤΕΠ Παθολογικού Τομέα, του οποίου η λειτουργία επιβαρύνει τους Ειδικευμένους Παθολόγους της Κλινικής μας.
2) Την έλλειψη σχεδιασμού αξιοπρεπών χωρών υποδοχής και νοσηλείας COVID θετικών ασθενών και εμπλουτισμού του Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού αν και έχει παρέλθει διετία από την έξαρση της Πανδημίας στο νομό μας.

Με αυτά τα δεδομένα και με το γεγονός της καταπόνησης αλλά κυρίως της αποδυνάμωσης του αριθμού του Ειδικευμένου Ιατρικού Προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής που επιτελείται εδώ και ένα χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο κοντά χρονικά βρίσκεται η υπολειτουργία και διάλυσή της καθώς και η επικείμενη παραίτησή μας, αντιδρώντας στην επισφαλή νοσηλεία των ασθενών.

Δεν είναι δυνατόν η Διοίκηση του Νοσοκομείου να συμπράττει στην μετακίνηση Ιατρών σε άλλες δομές Υγείας, όταν αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές και εφημεριακές μας υποχρεώσεις, όταν κινδυνεύει το Νοσοκομείο μας να μετράει ημέρες χωρίς εφημερεύοντα Ειδικευμένο Παθολόγο και όταν το Προσωπικό μειώνεται σταθερά λόγω νόσησης ή λόγω καραντίνας ή λόγω διαθεσιμότητας ή λόγω παραιτήσεως ή λόγω συνταξιοδότησης.

Οφείλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να εκτιμήσει το γεγονός της απρόσκοπτης λειτουργίας μας εδώ και δεκαετίες, να ταχθεί στο πλευρό μας και με προσγειωμένες ενέργειες και σεβασμό στους εργαζόμενους και στους ασθενείς, να μεριμνήσει για τη διαφύλαξη της λειτουργίας της Κλινικής μας.

Με εκτίμηση Φωτεινή Αγγελέλη
Συντονίστρια Διευθύντρια
Παθολογικής Κλινικής

Το κείμενο υπογράφουν και οι γιατροί Διευθυντές ΕΣΥ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Βασίλειος Βασιλείου

Ελένη Γιαννοπούλου

Λουμπαρδιάς Στέλιος

Παρασκευάς Νίκου

8 σχόλια

  • Covid
    Covid Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 15:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τότε γιατί γκρινιάζουν που έγινε covid της Καλαμάτας;

  • κλαους
    κλαους Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:46 Σύνδεσμος σχολίου

    καθάρματα δολοφόνοι μπλε συριζαίοι

  • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 14:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΑΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΑΡΙΣΤΑ! ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

  • Μαρια
    Μαρια Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 10:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Και μιλάμε για την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου ,κρίμα περιφερειάρχης δήμαρχος βουλευτές Αρκαδίας τι κάνουν μόνο για φιέστες ενδιαφέρονται αναρωτιεμαι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο απαντων οτι η λοιποι ιατροι δουλευουν εκ του ασφαλους, προτεινουμε λοιπον την μεταφορα ολων των ιατρων της παθολογικης στα κοβιντ υπο την προυποθεση οτι θα διακοπει η λειτουργια της παθολογικης κλινικης και οι πολιτες της Αρκαδιας θα απαευθυνονται για τα παθολογικα τους προβληματα στα νοσοκομεια αλλων νομών.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 08:13 Σύνδεσμος σχολίου

    τι φωνάζετε ;;;; δεν έχουμε προσλάβει τόσους ειδικούς φρουρούς ;; δεν αγοράζουμε συνέχεια περιπολικά ;;; τόσο αχάριστοι είσαστε;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 22:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΗΣΥΧΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ....

  • ΕΑ
    ΕΑ Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Καταλαβαίνω τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Είναι άδικο και για τους γιατρούς και για τους πολίτες όλο αυτό. Δεν έχουμε χρήματα για ιδιωτικά νοσοκομεία. Θέλουμε δωρεάν υγεία. Σωστές δομές. Φυσικά βλέπουμε να καταστρέφουν τα νοσοκομεία και την παιδεία και απλά τους κοιτάμε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...