Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπασταματάκης: "Σε συνθήκες καραντίνας η ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Δύο κρούσματα σε ασθενείς, μεταφέρθηκαν σε Πάτρα και Αθήνα"

Παπασταματάκης: "Σε συνθήκες καραντίνας η ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Δύο κρούσματα σε ασθενείς, μεταφέρθηκαν σε Πάτρα και Αθήνα"
Κανονικά συνεχίζει να λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, όπως εξηγεί ο Χειρουργός και πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, μέσα από κείμενό του στην ιστοσελίδα www.docmed.gr.

Επιπλέον, ο κ. Παπασταματάκης διευκρινίζει ότι υπήρξαν δύο θετικά κρούσματα σε ασθενείς της ΜΕΘ οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας. 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, αυτή την στιγμή, η ΜΕΘ μετά τα θετικά κρούσματα που παρουσιάσθηκαν σε δύο νοσηλευόμενους ασθενείς.

Την Τετάρτη 13-10-2021 στα δείγματα που ελήφθησαν από τους ασθενείς της ΜΕΘ βγήκαν δύο θετικά για Covid-19. Ενημερωθήκαν όλοι το βράδυ της Πέμπτης και λάβαμε οδηγίες από τον Λοιμωξιολόγο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με αυτές προγραμματίστηκαν τα εξής:
– Μεταφορά των θετικών ασθενών σε ΜΕΘ Covid.
-Συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των υπολοίπων με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
-Καθημερινοί έλεγχοι ασθενών και προσωπικού.
-Πλήρης κατάργηση του επισκεπτηρίου
-Συνέχιση λειτουργίας σε συνθήκες “καραντίνας” (καμία εισαγωγή τις επόμενες 14 μέρες και καμία έξοδος).
 

Οι οδηγίες ακολουθούνται πλήρως. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με συνοδεία ιατρών της ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid. (Ενας στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” και μία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ).

Ασθενείς και προσωπικό ελέγχονται καθημερινά (τα χτεσινά δείγματα όλα αρνητικά)
 Η ΜΕΘ συνεχίζει να λειτουργεί με τους υπόλοιπους 5 ασθενείς να εξελίσσονται ομαλά.
Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι ο αγώνας που δίδεται στην ΜΕΘ της Τρίπολης κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες για τα υγειονομικά δεδομένα της πατρίδας μας ξεφεύγει από τα όρια των συμβατικών υποχρεώσεων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.  Ο καθένας έχει την προσωπική του ιστορία να πεί που είναι γεμάτη από ΄σωστό επαγγελματισμό και αγάπη προς τον ασθενή ιδιαίτερα της Μονάδας. Αυτοί είναι πραγματικά οι αφανείς ήρωες που με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σώζουν πραγματικά ζωές που δεν θα είχαν καμμιά τύχη εκτός μονάδας.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 17:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ότι πρώτα κόλλησαν και νοσησαν οι νοσηλευτριες και μετέδωσαν στους ασθενείς το αποκρυπτετε! Τώρα που στείλατε στην πείνα τους ανεμβολιαστους ποιός φταίει?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 13:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντάξει ρε Παπασταματάκη, δεν σας είπαμε και καμπούρηδες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...