Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγροτικοί ιατροί δεν θέλουν να έρθουν στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Αρκαδίας!

Αγροτικοί ιατροί δεν θέλουν να έρθουν στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Αρκαδίας!

Τόσο στα Κέντρα Υγείας, όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού Αρκαδίας, υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Τι συμβαίνει όμως όταν το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει θέσεις ιατρών; Το αποτέλεσμα είναι να καλυφθεί ένα ποσοστό αυτών των θέσεων, αφού πολλοί γιατροί αρνούνται να έρθουν εδώ, μη έχοντας κανένα κίνητρο.

Σε άρθρο του το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της πολιτικής κίνησης “Δημιουργία, ξανά!” Ματθαίος Παπακυρίτσης γράφει: «Κατά την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας(Υ10γ/ οικ. 2453 9/ 1 / 2013) και την επαναπροκήρυξη (Υ10γ/ Οίκ. 17518 15/2 / 2013) από τις 518 κενές θέσεις αγροτικών ιατρείων καλύφθηκαν μόνο οι 234 (ποσοστό σχεδόν 50%). Σε ορισμένους νομούς η κάλυψη είναι πολύ μικρότερη,όπως

- Νομός Δωδεκανήσου: 6 από 28 θέσεις(21%)
- Νομός Λακωνίας :  7 από 32 θέσεις(22%)
- Νομός  Μεσσηνίας:  6 από 25 θέσεις(24%)
- Νομός Φθιώτιδας:  7 από 27 θέσεις(27%)
- Νομός Αρκαδίας  :   7 από 25 θέσεις(28%)
- Νομός Κυκλάδων : 10  από 27 θέσεις(37%)
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτές τις περιοχές αλλά πολύ περισσότερες όπως Λέσβος, Εύβοια, Πάτμος, Ικαρία, Λακωνία, Αρκαδία κ.λ.π. όπου το πρόβλημα μη κάλυψης των κενών θέσεων αγγίζει το 47%.
Παλαιότερα για την προσέλκυση αγροτικών ιατρών δινόταν ιδιαίτερα κίνητρα από τους τοπικούς δήμους όπως οικονομικά, λειτουργικά και εκπαιδευτικά. Σε άλλες περιπτώσεις τις ανάγκες κάλυπταν οπλίτες ιατροί προυπόθεση απαραίτητη για την μετέπειτα εξέλιξη του ιατρού.
Υπάρχει “άρνηση” πλήρωσης των κενών θέσεων από τους ιατρούς και η επίλυση αυτού του προβλήματος χωρίς ανίχνευση των αιτίων δεν είναι δυνατή.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...