Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το νέο «κύμα» απολύσεων φοβούνται οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (vd)

Το νέο «κύμα» απολύσεων φοβούνται οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (vd)

Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παίρνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι από σήμερα (Τρίτη 17/9/13) θα προχωρήσουν σε τριήμερη πανελλαδική απεργία έως και την Πέμπτη.

Τα προβλήματα πολλά και διαρκή, με κορυφαία αυτών το μέτρο της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας και η απειλή κλεισίματος πολλών μονάδων υγείας πανελλαδικά.

Ήδη έχουν κλείσει τέσσερα νοσοκομεία στην Αθήνα και απειλούνται και τα νοσοκομεία της επαρχίας "με προτίμηση" σε αυτά που απέχουν λίγα χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Με δεδομένου ότι οι κλίνες θα μειωθούν κατά 4,5 χιλιάδες πανελλαδικά και τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί δραματικά, καταλαβαίνεται τι έχει να ακολουθήσει...

Ο κύριος Λαζαρίδης Γιάννης (οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ) που βρέθηκε σήμερα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και πραγματοποίησε συνέλευση με τους εργαζόμενους του δήλωσε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ήδη καταρρεύσει και ότι το δεύτερο κύμα απολύσεων θα αφορά νοσοκομεία της περιφέρειας, από τα οποία κάποια θα κλείσουν και κάποια θα αλλάξουν ρόλο.

Επιπλέον δόθηκε έμφαση και στο μεγάλο πρόβλημα των ανασφάλιστων πολιτών που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία, πρόβλημα που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης!

Τονίστηκε επίσης ότι είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες καθώς το θέμα της υγείας αφορά όλους και γι' αυτό το λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Διαμάντω Σαραντοπούλου καλεί όλους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, αύριο Τετάρτη 18/9/13 στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, με την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Ο κύριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νοσοκομεία και εργαζόμενοι τόνισε ότι πλέον τα νοσοκομεία έχουν καταντήσει να δουλεύουν με το φιλότιμο των εργαζομένων!

Για το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης μίλησε η πρόεδρος των εργαζομένων του, Σαραντοπούλου Διαμάντω, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα, το ίδιο και η αγωνία των εργαζομένων αλλά και των πολιτών.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις, καθώς δεν υπάρχουν άτομα να καλύψουν τις ανάγκες.

"Δεν έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο του Υπουργείου για το τι θέλει να κάνει και βρισκόμαστε σε απόγνωση" είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην έλλειψη διοίκησης επί πόσους μήνες λέγοντας ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου που συνέβη αυτό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο (νυχτερινά, αργίες και Κυριακές).

Για την κατάργηση κέντρων υγείας πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράμετροι, όπως το γεωγραφικό ανάγλυφο, ο γερασμένος πληθυσμός και άλλα γιατί οι κινητικότητες θα δημιουργήσουν προβλήματα μετακίνησης και όταν κάποιος δεν θα μπορεί να πάει να δουλέψει σε κάποια περιοχή, στην ουσία μιλάμε για έμμεσες απολύσεις, υποστήριξε η κα Σαραντοπούλου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην παιδεία, που σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρώτη μέρα της απεργίας των καθηγητών είχε συντριπτική συμμετοχή!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...