Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Είναι αλλεργικό το παιδί σας; Αλλεργιολόγος μίλησε στην Τρίπολη και συμβούλεψε τους γονείς (εικόνες)

Είναι αλλεργικό το παιδί σας; Αλλεργιολόγος μίλησε στην Τρίπολη και συμβούλεψε τους γονείς (εικόνες)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο από την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.

Ομιλητής ήταν ο αλλεργιολόγος παίδων-ενηλίκων και επιστημονικός συνεργάτης της αλλεργιολογικής μονάδας της Β’ παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Δημήτρης Μήτσιας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο». Ανέλυσε όλες τις μορφές αλλεργίας που μπορούν να εμφανιστούν στα παιδιά, όπως την τροφική αλλεργία, την αλλεργία σε έντομα, τσιμπήματα, φυτά, γύρη, ακέραια, μύκητες κ.α.

Στα παιδιά που είναι αλλεργικά σε τρόφιμα θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στα κρυμμένα αλλεργιογόνα, μέσα στις τροφές αλλά και στα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, είτε στο σπίτι, είτε στα κυλικεία ή στις ταβέρνες, για παράδειγμα.

Επίσης ανέλυσε αρκετά την αλλεργική ρινίτιδα, μια αλλεργική διαταραχή που συνδέεται άμεσα με το άσθμα, αφού ότι εισπνέουμε από τη μύτη καταλήγει στους πνεύμονες. Η ρινίτιδα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα ενός παιδιού, όπως κακό ύπνο και κατ' επέκταση χαμηλή αποδοτικότητα στο σχολείο και στην κοινωνικότητα του.

Επιπλέον ο κύριος Μήτσιας μίλησε με ποσοστά ενημερώνοντας ότι η γύρη και μάλιστα αυτή των άγριων χόρτων και της ελιάς είναι η νούμερο 1 αλλεργία στην Ελλάδα και το 10% των ανθρώπων είναι ασθματικοί. Το άσθμα στην ουσία είναι η συνέχεια της αλλεργικής ρινίτιδας, γι' αυτό και δεν θα πρέπει οι γονείς να την αγνοούν! Συμβούλεψε τους παρευρισκόμενους να παρατηρούν τα παιδιά τους για τυχόν συμπτώματα ακόμα και στον ύπνο τους, όσον αφορά στην αναπνοή του παιδιού.

Επίσης συμβούλεψε τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που ένα παιδί είναι αλλεργικό σε κάτι και πάθει κρίση να χρησιμοποιήσουν την ένεση αδρεναλίνης, για να του σώσουν τη ζωή!

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε δωρεάν αλλεργικός έλεγχος σε παιδιά.

(Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε ΕΔΩ)

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...