Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλλιάνι | Κάτοικοι διαψεύδουν στοιχεία κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Καλλιάνι | Κάτοικοι διαψεύδουν στοιχεία κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κάθε ημέρα ανακοινώνει τα αποτελέσματα των ελέγχων μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ σε όλη τη χώρα. Έτσι εχθές Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τα rapid που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Στη Γορτυνία είχαν προγραμματισθεί να γίνουν test στις Τοπικές Κοινότητες Καστράκι, Φαναράκι και Καλλιάνι.

Με βάση τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την Αρκαδία ανέφερε ότι στο χωριό Καλλιάνι διενεργήθηκαν 36 rapid test με 7 θετικά (19.44%)  που αφορούσαν σε 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 82 έτη. Στην ανακοίνωση δεν ανέφεραν καθόλου αποτελέσματα για το Καστράκι και το Φαναράκι.

Κάτοικοι από το Καλλιάνι επικοινώνησαν από το πρωί με την εφημερίδα μας διαμαρτυρόμενοι ότι στο Καλλιάνι δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα!! Μάλιστα όπως μας λένε στο χωριό έγιναν μόνο 11 rapid test, ενώ στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι έγιναν 36!

Ενδεχομένως λοιπόν ο ΕΟΔΥ να προσμέτρησε και να συμπεριέλαβε όλα τα θετικά κρούσματα μόνο στο Καλλιάνι. Δικαίως όμως οι κάτοικοι στο Καλλιάνι διαμαρτύρονται καθώς έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στο χωριό.

Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει αποτελέσματα και είτε δεν αναφέρει τα αποτελέσματα σε μικρά χωριά, είτε τυχόν θετικά τα προσμετρά στα αποτελέσματα των μεγαλυτέρων χωριών. Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη πριν από ένα σχεδόν μήνα στο Καρδαρίτσι, όπου με βάση τα αποτελέσματα φαινόταν ότι πάνω από το μισό χωριό είχε κολλήσει κορωνοϊό. Και τότε στην λίστα του ΕΟΔΥ στο Καλλιάνι είχαν προσμετρηθεί αποτελέσματα με θετικά κρούσματα από διπλανά χωριά.

@ Εφημερίδα “Γορτυνία” – www.e-gortynia.gr 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 16:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕ

  • κλαους
    κλαους Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

    όλοι φυλακή θα καταλήξουν στο τέλος οι "ακαταδίωκτοι" ! λολ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 11:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάλι λαθος έκαναν στον ΕΟΔΥ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...